actueel background image

Verzwakt West Ham United ontvangt Southampton

25 dec 2021 | 10:12 0

In de Premier League komen de clubs op Tweede Kerstdag gewoon in actie. West Ham United zal op ‘Boxing Day’ het dramatisch presenteerde Southampton ontvangen. De wedstrijd zal om 16:00 uur worden afgetrapt in het London Stadium. De thuisploeg staat momenteel op een knappe 5e plaats en is dus nog in de race voor een felbegeerd Champions League-ticket. De bezoekers moeten vrezen voor degradatie en kunnen wel een goed resultaat gebruiken. De uitploeg won begin november voor de laatste keer een wedstrijd.

Vooruitblik

West Ham United staat 10 plaatsen hoger dan Southampton en geniet het thuisvoordeel. Hoewel de thuisploeg al ruim 180 minuten geen doelpunt wist te noteren, lijkt dat tegen Southampton toch geen probleem te gaan worden. Het kwaliteitsverschil is groot en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook worden uitgedrukt in doelpunten. De verwachting is dat er minimaal twee doelpunten vallen en West Ham United weer eens drie punten mag gaan bijschrijven.

“West Ham United kent een fantastische 1e seizoenshelft”

West Ham United mist belangrijke spelers

West Ham United staat op de 5e plaats in de Premier League met 28 punten. De ploeg had er nog zoveel beter voor kunnen staan, maar het ging juist in de wintermaanden mis. De ploeg van de manager David Moyes verloor drie van de laatste vier wedstrijden en speelde één keer gelijk. In de UEFA Conference League wist de Engelse club wel op de 1e plek te eindigen, waardoor het ook na de winterstop weer Europees voetbal mag gaan spelen. Het feit dat het de laatste weken wat moeizamer gaat komt ook grotendeels door de blessures binnen de selectie. De verdedigers Zouma, Ogbonna en Cresswell zijn niet van de partij. Daarnaast kan Moyes ook geen beroep doen op Michail Antonio, de clubtopscorer kampt met corona.

West Ham United wist zes van de laatste negen onderlinge ontmoetingen met Southampton om te zetten in winst. Er werd slechts één keer verloren van The Saints. De thuisploeg verloor dit seizoen pas tweemaal in eigen huis.

west ham united logo

De gifbeker moet leeg bij Southampton

Southampton staat op de 15e plaats in de Premier League met 17 punten. De ploeg zal nog hard aan de bak moeten om de gevarenzone echt achter zich te kunnen laten. De club is dit seizoen koning gelijke spelen, er werd namelijk al acht keer gelijkgespeeld in de Engelse competitie. Dat gebeurde onder andere in drie van de laatste vier wedstrijden. De laatste overwinning werd op 5 november geboekt tegen Aston Villa (1-0). Southampton wist vier van de laatste 18 uitduels bij West Ham United te winnen, maar ging ook 14 keer onderuit. Geen van deze wedstrijd eindigde in een remise.

Southampton heeft ook de laatste jaren weinig goede herinneringen aan de uitwedstrijden bij West Ham United. In de laatste vier duels op vreemde bodem kreeg de club namelijk steeds op zijn minst drie tegentreffers om de oren. Opvallend genoeg won de thuisploeg overigens maar één van de laatste zeven duels op Tweede Kerstdag, daar kunnen de bezoekers dus hoop uit putten.

Southampton logo

Statistieken

– West Ham United staat op de 5e plaats in de Premier League met 28 punten
– West Ham United won geen van de laatste vier wedstrijden
– West Ham United won vier van de laatste acht thuisduels in de competitie
– West Ham United won 14 van de laatste 18 thuisduels tegen Southampton
– Southampton staat op de 15e plaats in de Premier League met 17 punten
– Southampton won op 5 november voor het laatst een wedstrijd
– Southampton speelde dit seizoen al acht duels gelijk

Laatste 5 uitslagen

14-12-2019 Southampton – West Ham United 0-1
29-02-2020 West Ham United – Southampton 3-1
29-12-2020 Southampton – West Ham United 0-0
23-05-2021 West Ham United – Southampton 3-0
11-09-2021 Southampton – West Ham United 0-0

Quoteringen van Bet365

De Engelse bookmaker Bet365 mag legaal sportweddenschappen aanbieden in Nederland. De wedstrijden in de Premier League verschijnen eveneens in het spelaanbod. De populairste weddenschappen voor de wedstrijd tussen West Ham United en Southampton staan hieronder op een rijtje:

West Ham United wint: 1,80 euro
Gelijkspel: 3,80 euro
Southampton wint: 4,00 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,72 euro
West Ham United scoort meer dan 2,5 doelpunten: 3,50 euro

Wedden op de premier league > Ga naar Bet365

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.