actueel background image

Underdogs willen Bayern bijblijven

24 jan 2023 | 16:18 0

De Bundesliga is bijna op de helft en SC Freiburg en Eintracht Frankfurt doen nog altijd volop mee om de titel. Voor beide ploegen is het tot nu toe een ongekend goed seizoen. De winnaar van het onderlinge duel woensdag blijft Bayern op de hielen. Wie doet er na deze midweekse speelronde nog mee om die meisterschaft?

Vooruitblik

Zowel Freiburg als Frankfurt verrassen dit seizoen. Ze delen de tweede plaats samen met Union Berlin, die het ook al verrassend goed doen. Frankfurt is licht favoriet woensdag. Zij gingen namelijk goed van start bij de herstart van de Bundesliga en versloegen Schalke 04. Freiburg ging dramatisch van start en kreeg met 6-0 op de broek bij VfL Wolfsburg.

Getergd Freiburg

De vernedering in Wolfsburg kwam afgelopen weekend als donderslag bij heldere hemel. Freiburg kreeg namelijk op Bayern na de minste tegendoelpunten. De ploeg is enorm stabiel en verloor voor de winterstop alleen van Bayern, Dortmund en RB Leipzig. Geen schande. De pak slaag in Wolfsburg had dan ook niemand zien aankomen. Nu is het taak om herstel te laten zien in de topper tegen Eintracht Frankfurt. Voorafgaand zou je zeggen dat deze dreun een impact heeft op het team. Maar Freiburg kan met een tik omgaan. Na de laatste nederlaag, op bezoek bij Leipzig, werd concurrent Union Berlin namelijk met 4-1 van de mat geveegd. Frankfurt is dus gewaarschuwd. Een getergd Freiburg kan rake klappen uitdelen.

Bij Freiburg speelt onze landgenoot Mark Flekken. Voor hem is het een hele nare winter. Hij liep, geheel tegen zijn verwachting, het WK met Oranje mis en dan kwam daar ook nog de 6-0 in Wolfsburg bij. En dat terwijl de Limburgse doelman zo goed in vorm was dit seizoen. Voor hem is het te hopen dat hij tegen Frankfurt zijn vorm weer kan herpakken en zich kan bewijzen aan de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Eintracht in Wonderland

Eintracht Frankfurt leeft al een hele tijd in een sprookje. De club met misschien wel de meest fanatieke aanhang van Duitsland rijgt de successen aan elkaar. Vorig seizoen werd de Europa League gewonnen en dit jaar doen ze én mee om de titel én overwinteren ze in de Champions League. Een ongekende luxe voor Die Adler. De laatste nederlaag dateert alweer van oktober. Toen werd er in eigen huis verloren van Borussia Dortmund. Geen reden tot paniek overigens. Frankfurt was die wedstrijd veel sterker dan die Borussen, maar het vergat zichzelf te belonen. De herstart van de Bundesliga verliep voortvarend. Nummer laatst Schalke 04 werd zonder problemen met 3-0 verslagen.

Frankfurt is klaar om de titelstrijd met Bayern aan te gaan. Om bij te blijven moet er in Freiburg gewonnen worden. Geen makkelijke klus, maar met de 6-0 nederlaag van Freiburg en de vorm van Eintracht in het achterhoofd liggen er kansen. Grote kansen zelfs. Het vertrouwen bij Eintracht is in ieder geval groot.

Statistieken

– SC Freiburg verloor met 6-0 van Wolfsburg bij de herstart van de Bundesliga
– Eintracht Frankfurt is de huidige Europa League-winnaar
– Bij Frankfurt speelt oud-PSV’er Mario Götze
– Frankfurt en Freiburg staan gedeeld tweede
– Bij Freiburg speelt Nederlander Mark Flekken

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
10-04-2022
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg
1 - 2
21-11-2021
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt
0 - 2
22-05-2021
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg
3 - 1
20-01-2021
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg
2 - 2
26-05-2020
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg
3 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.