actueel background image

Topper tussen PSG en Lens in de Ligue 1

14 apr 2023 | 13:04 0

In de Ligue 1 neemt de spanning met de week toe. Waar er tussen koploper PSG en Lens zes punten zit, is het tussen Lens, Marseille en Monaco een stukje spannender. Komend weekend staan er weer een paar mooie affiches op het programma in Frankrijk. Bekijk met VoetbalUitslagen het programma van speelronde 31.

Olympique Lyon kan aansluiten bij Rennes

Olympique Lyon lijkt zich herpakt te hebben na de wisselvallige reeks van een paar weken geleden. Na de winst tegen koploper PSG won het vorig weekend ook van Rennes, dus de club wist twee plekken te klimmen in de stand. Komend weekend gaat de club op bezoek bij Toulouse. Kan Lyon winnen van middenmoter Toulouse?

Vrijdag 14 april, 21:00 uur: Toulouse – Olympique Lyon

Topper tussen Rennes en Reims

Komend weekend kan er veel veranderen in de stand van de Ligue 1. Rennes en Reims treffen elkaar namelijk dit weekend. Tussen deze twee clubs in staat Olympique Lyon, dus het lijkt erop dat er gestreden wordt om plek zes dit weekend. Reims kan op een gelijk aantal punten als Rennes komen, dus het wordt een spannende wedstrijd.

Zaterdag 16 april, 17:00 uur: Rennes – Reims

Tweede topwedstrijd van het weekend

Niet één maar twee topwedstrijden in speelronde 31. Koploper Paris Saint-Germain krijgt RC Lens op bezoek, de nummer twee van de competitie. Hoewel het gat nog zes punten bedraagt, kan Lens wel heel dichtbij komen als het dit weekend weet te winnen. Dan ligt de titelstrijd ineens weer helemaal open. Eerder dit jaar was Lens ook al met 3-1 te sterk voor PSG. Gegarandeerd spektakel.

Zaterdag 15 april, 21:00 uur: Paris Saint-Germain – Lens

Lille moet winnen van Montpellier

OSC Lille staat momenteel op plek vijf in de competitie. Die plek is genoeg voor een kwalificatie voor de Conference League, maar Lille zou Lille niet zijn als het weet dat er meer uit te halen valt. Monaco staat zes punten van de club verwijderd en met nog zeven speelrondes te gaan, kan de club nog klimmen. Moet het dit weekend wel winnen van Montpellier, maar dat hoeft niet heel moeilijk te zijn. Toch verloor het afgelopen weekend ook van hekkensluiter Angers. Alles is mogelijk.

Zondag 16 april, 13:00 uur: OSC Lille – Montpellier

De strijd om plek 14

Nantes gaat komend weekend op bezoek bij Auxerre en er wordt volop gestreden voor plek 14. De clubs zijn momenteel veilig maar degradatie is nog niet uit het zicht, dus de clubs zijn hongerig naar drie punten. Behoudt Nantes de 14e plek of gaat klimt Auxerre omhoog?

Zondag 16 april, 15:00 uur: Auxerre – Nantes

Brest wil degradatie voorkomen

Brest treft met Nice komend weekend een pittige tegenstander. De club staat momenteel op plek 16 en vecht om degradatie te voorkomen. Nice wordt achtervolgd door Lorient en kan zelf de strijd aangaan met Reims en Lyon. Dat er wat gaat veranderen in de stand is geen vraag, maar een zekerheid.

Zondag 16 april, 15:00 uur: Brest – Nice

Middenmoter Clermont treft Angers

Een makkie dit weekend voor Clermont? Dat is geen zekerheid. Angers mag dan wel hekkensluiter zijn, maar toch wist het afgelopen weekend met 1-0 te winnen van OSC Lille. Een bijzonder mooie overwinning natuurlijk. De week ervoor speelde het ook al gelijk tegen Nice. Toch denken wij dat dit maar een tijdelijke opleving was van Angers en dat Clermont er dit weekend met de winst vandoor gaat.

Zondag 16 april, 15:00 uur: Clermont – Angers

Strijd der degradanten

Hoewel er voor Strasbourg nog het een en ander mogelijk is, is het schip wel gestrand voor Ajaccio. Voor Strasbourg dus zaak om komend weekend te winnen. Al kan dat nog een lastige opgave worden. De vorige editie won Ajaccio met 4-2 en de wedstrijden daarvoor werden altijd om en om gewonnen. Spanning alom onderin de Ligue 1.

Zondag 16 april, 15:00 uur: Strasbourg – Ajaccio

Monaco wil Marseille bijblijven

En om Marseille bij te blijven, moet de club komend weekend winnen van tegenstander Lorient. Lorient staat 10e in de competitie. De afgelopen twee seizoenen eindigde Lorient 16e in de Ligue 1, dus ze draaien zeker een goed seizoen. Monaco heeft echt drie punten nodig wil het nog kans maken op kwalificatie voor de Champions League. We zullen zien welke club er aan het langste eind trekt.

Zondag 16 april, 17:05 uur: Monaco – Lorient

Makkie voor Marseille

Marseille sluit het voetbalweekend af tegen laagvlieger Troyes. Deze wedstrijd zou een makkie moeten zijn voor de nummer drie van de Ligue 1. Gezien voorganger Lens komend weekend tegen PSG speelt, kan het zo zijn dat Marseille weer op plek nummer twee staat na deze speelronde.

Zondag 16 april, 20:45 uur: Marseille – Troyes

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.