actueel background image

Topfavoriet Brazilië moet het laten zien tegen Servië

24 nov 2022 | 09:03 0

Topfavoriet Brazilië begint donderdag om 20.00 uur het WK met een wedstrijd tegen Servië. Het betreft hier een wedstrijd in poule G. In deze poule zijn ook Zwitserland en Kameroen actief. Servië is niet van plan zich vrijwilliger naar de slachtbank te laten leiden door de ‘goddelijke kanaries’. Zit een stunt er tegen dé favoriet van het WK in?

Vooruitblik

Brazilië is er sinds de invoering van het WK in 1930 als enige land alle toernooien bij geweest. Vijf keer wisten zij het WK te winnen, de laatste keer in 2002. In 1966 vlogen de Brazilianen er voor het laatst uit in de groepsfase. Er wordt dit WK veel verwacht van dit topteam van coach Titi. De eerste horde is Servië. Servië komt sinds 2010 onder de huidige naam uit op eindtoernooien. Het land bereikte nog nooit de knock-out fase van het toernooi. Het laatste WK werd Servië derde in een poule met Brazilië, Zwitserland en Costa Rica. Servië heeft op dit moment een ijzersterke selectie. Veel bekende namen die in topcompetities spelen. Als er een moment is dat Servië het Brazilië echt lastig kan maken, dan is het nu wel.

De landen speelde in totaal twee keer eerder tegen elkaar. Brazilië kwam twee keer als winnaar uit de bus. Voor deze wedstrijd is Brazilië wederom torenhoog favoriet.

Lukt het Brazilië na twintig jaar weer eens?

Alles en iedereen in Brazilië snakt twintig jaar na dato naar een nieuwe eindoverwinning op het WK. Vorig WK strandde de droom in de kwartfinale tegen België. Nu zijn het weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. En wat voor kansen! De selectie van de Brazilianen is er eentje om van te smullen. Sterspeler Neymar heeft geweldige spelers om zich heen. Vinícius Júnior (Real Madrid), Antony (Manchester United) en Richarlison (Tottenham Hotspur) en Marquinos (PSG) zijn slechts een paar namen van dit geweldige elftal.

Stuk voor stuk spelen de spelers van het Braziliaanse elftal bij topclubs. Bij de fans en bookmakers is Brazilië dé topfavoriet om dit WK te winnen. Trainer Titi bevestigde deze favoriete rol nog maar eens tijdens de presentatie van de selectie voor dit WK. De Brazilianen zijn aan een goede reeks bezig. Na het verlies in de finale van de Copa América tegen rivaal Argentinië vorig jaar, is het team al vijftien wedstrijden ongeslagen. Het feit dat er in het verleden al twee keer van Servië werd gewonnen, zal vertrouwen geven om deze wedstrijd te winnen.

Servië wil verrassen

Servië lijkt in poule G goede papieren te hebben om door te stomen naar de knock-out fase. Dit lukte de Serven nog nooit tijdens een WK. Twee (Zwitserland en Brazilië) van de drie tegenstanders in de groepsfase zijn hetzelfde als tijdens het WK in Rusland. Toen lukte het niet om door te gaan, lukt het nu wel? De selectie van Servië is op papier ijzersterk. Met Sergej Milinković-Savić (Lazio Roma) staat er op het middenveld een geweldige speler. Hij heeft hier onder andere gezelschap van oud Eredivisie-speler Nemanja Gudelj (Sevilla) en huidige Ajax-aanvoerder Dušan Tadić. Voorin mag trainer Dragan Stojkovic ook niet klagen. Met voormalig Real Madrid-aanvaller Luka Jović en Juventus-spits Dušan Vlahović staan er twee topspitsen in de aanval. Met zo’n selectie lijkt het mogelijk om het Brazilië lastig te maken.

Tijdens de WK-kwalificatie maakte Servië indruk door het Portugal van Cristiano Ronaldo achter zich te laten in de poule. In de thuiswedstrijd werd het 2-2 en uit werd er zelfs met 1-2 gewonnen. Dit geeft aan waar deze ploeg toe in staat is. De laatste oefenwedstrijden in aanloop naar het WK moet Servië ook vertrouwen hebben gegeven. Bahrein, Noorwegen en Zweden werden hierin overtuigend geklopt. Servië lijkt klaar om te knallen!

Statistieken

– Brazilië is als enige land alle WK’s vanaf 1930 van de partij geweest.
– Brazilië wist vijf keer het WK te winnen, de laatste keer in 2002.
– Brazilië is al 15 wedstrijden ongeslagen waarin het twaalf keer won en drie keer gelijkspeelde.
– Brazilië wist twee keer eerder van Servië te winnen.
– Voor Servië is dit de derde deelname aan het WK.
– Servië wist nog nooit verder te komen dan de groepsfase.
– Servië wist Portugal achter zich te houden in de WK-kwalificatiepoule.
– De laatste drie wedstrijden in aanloop naar dit WK zijn gewonnen door Servië.

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
06-06-2014
Brazilië - Servië
1 - 0
27-06-2018
Servië - Brazilië
0 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.