actueel background image

Topclubs in Frankrijk moeten aan de bak

07 apr 2023 | 13:01 0

Waar Marseille vorige week nog op plek twee in de Ligue 1 stond, is dat deze week RC Lens. In een weekend kan er veel gebeuren met de stand. Ook het komende weekend staan er weer een paar leuke wedstrijden op het programma in de hoogste Franse competitie. VoetbalUitslagen blikt met jou vooruit.

Thijs Dallinga Toulouse

Een makkie voor Lens

Qua punten staan Lens en Marseille gelijk, maar op doelsaldo doet Lens het een stukje beter. De club staat sinds afgelopen weekend tweede in de competitie. Waar Marseille punten liet liggen, hield Lens ze wel op zak. De strijd om de titel ligt nog helemaal open. Komend weekend krijgt Lens Strasbourg over de vloer. Dat zou een makkie moeten zijn.

Vrijdag 7 april, 21:00 uur: Lens – Strasbourg

OSC Lille op bezoek bij hekkensluiter Angers

Waar er voor Angers geen hoop meer is voor dit seizoen, hoeft plek vijf voor Lille nog niet de eindhalte te zijn. Er is nog meer mogelijk. Met plek vijf speelt de club voor kwalificatie voor de Conference League, maar als het al één plekje weet te stijgen, stroomt het al door naar de Europa League. Voor Lille worden de belangen iedere week groter en groter. De drie punten blijven sowieso op zak dit weekend, want van Angers kunnen we niet veel terugslag verwachten.

Zaterdag 8 april, 17:00 uur: Angers – OSC Lille

PSG weet het even niet meer

Zowel PSG als Nice hebben afgelopen weekend geen al te beste wedstrijd gespeeld. PSG verloor met 1-0 van Olympique Lyon en Nice speelde 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Angers. Het lijkt erop dat vooral koploper Paris Saint-Germain het even kwijt is. Kan de club zich komend weekend herpakken tegen Nice? Of weet Nice te stunten tegen PSG?

Zaterdag 8 april, 21:00 uur: Nice – PSG

Kan Lyon een winreeks voortzetten?

Afgelopen weekend wist Olympique Lyon met 1-0 te winnen van koploper PSG. In een uitwedstrijd notabene. Dat is knap van de club die momenteel negende staat in de Ligue 1. Het is dan ook niet gek dat Lyon een winreeks voort wil zetten door komend weekend van Rennes te winnen. En dat is nog niet eens zo’n hele gekke gedachte. Rennes wist vorige week niet te winnen van Lens, dus wie weet wat er dit weekend gaat gebeuren.

Zondag 9 april, 13:00 uur: Olympique Lyon – Rennes

Montpellier treft bekerfinalist Toulouse

Montpellier staat op de 11e plek in de Ligue 1 en we kunnen wel stellen dat de ploeg dit seizoen veilig is. Het zal niet degraderen en meedoen met de top ook niet, maar de club wil er uiteraard het beste uit halen dit seizoen. Komend weekend treft het Toulouse, de ploeg van onder andere Thijs Dallinga en Branco van den Boomen. En laat die ploeg zich nou net tot de bekerfinale hebben geschopt. Montpellier is gewaarschuwd dus.

Zondag 9 april, 15:00 uur: Montpellier – Toulouse

Auxerre treft Ajaccio

Zowel Auxerre als Ajaccio staan op voor degradatie. Toch is er voor Auxerre nog het een en ander mogelijk. Het staat op gelijke punten met Strasbourg en zowel Brest als Nantes zijn erg dichtbij. Een echte degradatiekraker dus, dit weekend.

Zondag 9 april, 15:00 uur: Ajaccio – Auxerre

Clermont wil Montpellier voorbij

Clermont staat op plek 12 in de Ligue 1. De club heeft tot nu toe 37 punten binnen weten te harken, net als Montpellier. Clermont wil Montpellier maar al te graag voorbij. Wanneer dat lukt, is een plek in de top tien zelfs nog mogelijk. Dan moet het dit weekend wel winnen van Troyes.

Zondag 9 april, 15:00 uur: Troyes – Clermont

Reims zoekt aansluiting bij Rennes

Komend weekend staat Stade Reims tegenover Brest. Voor Reims zouden drie punten goed van pas komen, gezien het dan aan kan sluiten bij Rennes. Want als Rennes verliest dit weekend en Reims wint, is het verschil in punten nog maar één. Dan komt kwalificatie voor de Conference League ineens wel heel dichtbij.

Zondag 9 april, 15:00 uur: Stade Reims – Brest

Monaco reist af naar Nantes

Monaco is met plek vier verzekerd van de groepsfase voor de Europa League, maar kwalificatie voor de Champions League is helemaal niet ver weg. De club staat drie punten van Marseille verwijderd, en gezien die club het afgelopen weekend al een steekje liet vallen, weet Monaco dat het kan. Dit weekend reist de club af naar Nantes. Op papier zou Monaco makkelijk kunnen winnen. In praktijk weet je het natuurlijk nooit.

Zondag 9 april, 17:05: Nantes – Monaco

Lorient en Marseille sluiten paasweekend af

Lorient staat op een keurige 10e plek in de competitie. Marseille staat op plek drie omdat het afgelopen weekend werd ingehaald door Lens. Samen met PSG zijn zij nog volop in strijd om de landstitel. Marseille kan dus alle punten gebruiken en mag eigenlijk niet meer verliezen. Kan Lorient zorgen voor een stunt deze zondag?

Zondag 9 april, 20:45 uur: Lorient – Marseille

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.