actueel background image

DJ Martin Garrix maakt soundtrack voor het EK 2020

01 nov 2019 | 09:31 0

De Nederlandse DJ Martin Garrix maakte in oktober 2019 bekend dat hij de soundtrack voor het EK 2020 gaat maken. Tijdens de tweede show van Garrix op het ADE in Amsterdam liep hij met de Henri Delaunay beker het podium op. De Europees kampioen in 2020 neemt deze prachtige beker in ontvangst. Dat de bekendmaking plaatsvond in Amsterdam is niet geheel onverwacht, aangezien de hoofdstad een van de twaalf speelsteden op het EK is.

Meer over de EK soundtrack lees je in dit artikel.

Bekendmaking

De speciale soundtrack voor het EK wordt in het voorjaar van 2020 uitgebracht. Ook zal Martin Garrix live zijn nummer spelen bij de openingswedstrijd van het EK 2020 in Rome. Deze eerste EK wedstrijd vindt plaats op vrijdag 12 juni 2020 om 21:00 uur.

Martin Garrix voelt zich natuurlijk vereerd. Muziek is zijn passie, maar ondertussen is hij ook een groot voetbalfan. Dat hij de officiële soundtrack mag produceren voor het grootste EK in de geschiedenis maakt het extra speciaal.

show martin garrix

Walkout muziek

Martin Garrix heeft de eer om zelfs meerdere nummers te produceren. Naast de soundtrack maakt hij ook een walkout nummer en de muziek voor officiële tv-uitzendingen. Walkout muziek luidt wanneer de spelers het veld opkomen lopen. De DJ xezelf over deze eer zegt: ‘’It’s an incredible honour to be asked to create the official song for UEFA EURO 2020 and I am so excited to let everyone hear it. Next summer’s tournament will take the fans closer to the action than ever before, and I really hope that my song will make everyone in Europe feel like they are part of it.”

Samenwerkingen

Dat Martin Garrix een grote naam is in de muziekwereld is bekend. Hij boekte wereldwijd succes met onder ander:

  • Don’t look down (featuring Usher)
  • Scared to be lonely (featuring Dua Lipa)
  • In the name of love (featuring Bebe Rexha

Hij werkt ook al eens samen met David Guetta. De superster die de soundtrack voor het Europese voetbaltoernooi in 2016 schreef.

Feest

Een groot feest moet het EK 2020 worden met zijn unieke opzet. De UEFA wil met de twaalf speelsteden door heel Europa het zestig jarige bestaan vieren en nationaliteiten dichter naar elkaar toe brengen. Het thema van het EK is: bruggen bouwen. Vandaar je dat ook in elke reclame uiting een brug terugziet.

Guy-Lauren Epstein, marketing directeur bij de UEFA, zegt:

“UEFA EURO 2020 will be a month of celebration across Europe, and there’s no better person to get the party started than Martin Garrix. Both music and football bring people together, and with the tournament being played in 12 different countries across the continent for the first time, there will be an overriding theme of unity throughout UEFA EURO 2020.”

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.