actueel background image

De beste EK gadgets uit het verleden

07 okt 2019 | 08:48 0

Het Bavaria jurkje, het retro Heineken oranje shirt, wuppies en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nederland houdt van de Oranjegekte rondom EK’s en WK’s en dat blijkt wel uit de vele acties. Hoeveel daarvan heb jij nog thuis liggen? Vast en zeker genoeg! De beste EK acties hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Heineken trompet (EK 2008)

De Heineken trompet mag absoluut niet ontbreken in de beste EK acties. Deze multifunctionele pet kon je niet alleen op je hoofd zetten, maar kon je ook mee trommelen! Dit zorgde ervoor dat fans Oranje luidruchtig aanmoedigden. Je zou best kunnen stellen dat de hele marketingcampagne goed in elkaar zat. Van de naam Heineken trom-pet tot de slogan ‘let’s beat them.’ Beiden zijn zeer toepasselijk en goed met elkaar verbonden. Vele fans namen de trompetten mee het stadion in of liepen er tijdens wedstrijd mee rond op straat. Je kreeg de pet bij aankoop van Heineken bier. Wij nemen onze pet af voor de actie van Heineken!

Welpies (EK 2008)

Na het daverende succes van de Wuppies kwam supermarkt Albert Heijn met een vervolg voor het EK in 2008. Plak je wild met Welpie, dát was de slogan van de nieuwe knuffelmascotte. Het kleine leeuwtje (welp) was er in vier passende Nederlandse varianten, namelijk met rood, wit, blauw en oranje haar. Ergens lijkt deze mini knuffel wel op de mascotte van het EK 2000, Benelucky. Er werden maar liefst 24 miljoen Welpies uitgedeeld in de vestigingen van Albert Heijn. Wat toen ook nog helemaal hip was, was Windows Live Messenger (voorheen MSN). Welpie kreeg enkele eigen emoji’s in het chatprogramma.
Bekijk hier het Welpie lied ‘Alle Welpies helpen’:

Gijpvogel (EK 2012)

De schaterlach van René van der Gijp, maar dan in een vogel. In 2012 werd dat idee werkelijkheid toen de Gijpvogel het land in vloog. Hij streek neer bij de drogisterij Kruidvat en bestormde de hitlijsten met het nummer ‘Gijp die Cup.’ De Gijpvogel is een creatie van striptekenaar Toon van Driel. In zijn tekeningen was een groene vogel met een bril te zien die uiteindelijk tot leven kwam in de vorm van een knuffel. René van der Gijp staat bekend om zijn aanstekelijke lach in het programma Veronica Inside, vroeger bekend als Voetbal International.
Gijp die Cup luister je in de video hieronder:

Heineken shirt (EK 2012)

Het biermerk Heineken is een ware marketingmachine. Ieder EK en WK komen ze met een geweldige actie, zo ook in 2012. Oranjefans konden hun eigen oranje Heineken shirt sparen. Wat er zo speciaal aan was, was dat het rugnummer uniek was. Met deze actie wilde Heineken laten zien dat Nederlanders echt als één team achter Oranje staat. De verbondenheid onder Nederlanders wordt hiermee benadrukt; ‘samen zijn we één groot team met als doel de EK-titel’ geeft Heineken marketingmanager Ralph Rijks aan. Met het unieke rugnummer kon je ook nog eens mooie prijzen winnen.

Heineken uitschuifbare jagershoed (EK 2008)

Heineken doet het wat dat betreft altijd goed met EK acties. Ook op het EK in 2008 kwam de bierbrouwerij met een toepasselijke gadget: de jagershoed. Het hoedje past perfect bij de organisatoren van het EK, Oostenrijk en Zwitserland. De medewerkers van Heineken hebben vast op kantoor staan jodelen met zijn allen! Er stond geen logo op de hoed, vanwege de merkrechten en hoofdsponsor Budweiser. Het bijzondere van deze hoed was dat je hem uit kon schuiven. Hiermee vormde je hem om tot een toeter of luidspreker. Zo werd wederom het publiek geactiveerd om Oranje extra hard aan te moedigen.

Brulshirt Blokker (EK 2008)

Laat de leeuw niet in zijn hempie staan! Blokker zorgde er op het EK in 2008 voor dat geen enkele Oranjefan slecht gekleed over straat ging. Zij kwamen met het brulshirt. Een shirt met extra laag die je omhoog kon doen. Eenmaal omhoog leek het alsof je in de bek van een leeuw stond te kijken. De brul zat niet bij de prijs inbegrepen en moest je zelf produceren.

Andere EK acties:

– De Heineken Hat, EK 2000
– Amstel voetbalkrat, EK 2000
– Campina oranje vla, EK 2000
– M&M’s Peanut bal, EK 2008
– TUC Oehhh!-kussen, EK 2012
– M&M’s brullie, EK 2012
– C1000 Geluksvogeltjes, EK 2012
– Grolsch Koelkrat, EK 2012
– Voetbalpoppetjes Super de Boer, EK 2008
– Amstel voetbalkrat, EK 2000

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.