actueel background image

Ten Hag blijft tot media 2023 bij Ajax

30 apr 2021 | 16:16 0

Erik ten Hag zal de komende jaren nog actief blijven als hoofdtrainer van Ajax. De 51-jarige coach stond de afgelopen periode in de schijnwerpers vanwege de vermeende interesse van Tottenham Hotspur. De trainer heeft op vrijdag 30 april zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis tot medio 2023.

Successen in Amsterdam

Ten Hag werd in 2018 gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer bij de Amsterdamse club. De trainer werd overgenomen van FC Utrecht en wist direct zijn stempel te drukken op het spelbeeld. In het seizoen 2018/2019 wist de Tukker direct de dubbel te pakken met Ajax. Daarnaast bereikte de ploeg de halve finale van de UEFA Champions League, waarin het in de allerlaatste minuut fout ging.

Een seizoen later won Ajax de Johan Cruijff Schaal in een bewogen seizoen. De competitie werd vroegtijdig afgebroken vanwege het coronavirus. Desondanks kreeg Ajax op basis van doelsaldo een direct ticket voor de Champions League toegewezen. In het huidige seizoen zijn er wederom weer voldoende successen te vermelden. Ajax gaat binnenkort de landstitel grijpen en wist eerder al de KNVB Beker te winnen. In de finale van het bekertoernooi werd Vitesse met 1-2 verslagen.

erik ten hag ajax trainer

Topclubs tonen interesse in Ten Hag

De afgelopen maanden waren er meerdere grote buitenlandse clubs geïnteresseerd in Ten Hag. De Ajax-trainer zou een transfer kunnen maken naar Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt. Echter bleek het Engelse Tottenham Hotspur ook echt snel stappen te willen ondernemen. De topclub ontsloeg kortgeleden nog José Mourinho en is nog altijd druk aan het zoeken naar een geschikte vervanger. Ondanks alle interesse heeft Ten Hag gekozen voor een langer verblijf in Amsterdam.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op Ajax is populair bij voetbalfans.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.