actueel background image

SV Wehen vecht voor laatste kans tegen Darmstadt 98 (21 juni 2020)

20 jun 2020 | 18:24 0

De meeste aandacht gaat de laatste dagen uit naar de Premier League, La Liga en de Bundesliga. Dit weekend kan je echter ook genieten van enkele spannende wedstrijden in de 2. Bundesliga. Op het tweede Duitse voetbalniveau staan nog twee speelrondes op het programma en voor sommige clubs is het alles of niks.

Zondagmiddag speelt Darmstadt 98 een thuiswedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden. Het is vooral voor de bezoekers een belangrijke wedstrijd. Lees waarom dat zo is in de wedstrijd voorbeschouwing.

Vooruitblik

Darmstadt 98 beschikt over een betere selectie, maar heeft niets meer om voor te spelen. Dit kan nog wel eens een groot verschil gaan maken. SV Wehen zal veel gemotiveerder aan de start verschijnen. Zij vechten namelijk tegen degradatie. Desondanks verwachten wij dat de thuisploeg er met de winst vandoor zal gaan.

Darmstadt 98 kan niet meer promoveren

Darmstadt 98 is terug te vinden op de 5e plaats in de 2. Bundesliga. De club behaalde 46 punten uit 32 competitieduels en dat bleek bij lange na niet voldoende voor promotie. De club speelt nog twee wedstrijden, maar meer dan een goede eindklassering zit er niet meer in. Desondanks kan Darmstadt 98 terugkijken op een degelijk seizoen. Het verloor drie van de laatste 17 competitiewedstrijden. Van de laatste 17 wedstrijden werden er overigens ook maar zeven gewonnen. In acht van de laatste elf wedstrijden van Darmstadt 98 werd er maximaal driemaal gescoord.

SV Wehen Wiesbaden vecht voor laatste kans

SV Wehen Wiesbaden staat momenteel op de 17e plaats in de 2. Bundesliga. De club pakte slechts 32 punten dit seizoen en degradatie komt nu angstvallig dichtbij. Echter kan de 16e plaats nog altijd worden overgenomen van Karlsruher SC, aangezien het verschil op de ranglijst slechts twee punten bedraagt. SV Wehen Wiesbaden won één van de laatste zes wedstrijden in de 2. Bundesliga. Slechts in twee van de laatste acht verloren duels kwam de ploeg tot scoren. Het is dan ook al het hele seizoen een beetje alles of niets bij SV Wehen Wiesbaden.

Statistieken van eerdere ontmoetingen

– Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in 0-0
– SV Wehen Wiesbaden won in 2012 voor het laatste bij Darmstadt 98
– Darmstadt 98 is al negen thuisduels op rij ongeslagen
– SV Wehen won vorig weekend met 1-2 op bezoek bij Holstein Kiel
– SV Wehen verloor vijf van de laatste zes wedstrijden

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.