Club

Wehen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Wiesbaden

Programma Wehen

Check hier alle wedstrijden van Wehen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Wehen in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Wehen

Alle uitslagen van Wehen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Wehen selectie

Socials
@svww_official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Wehen Wiesbaden

De Duitse voetbalclub SV Wehen Wiesbaden komt uit de plaats Taunusstein-Wehen, wat ligt in de deelstaat Hessen. De club speelt zijn thuisduels in de Brita-Arena in de stad Wiesbaden. In het huidige seizoen speelt de club zijn wedstrijden in de 2. Bundesliga, het tweede voetbalniveau van Duitsland.

Brita-Arena

Sinds het seizoen 2007/2008 speelt SV Wehen Wiesbaden zijn thuiswedstrijden in de Brita-Arena. Het begin in het nieuwe stadion verliep niet vlekkeloos, want er werd in de eerste twee duels verloren van Borussia Dortmund (1-2) en FSV Mainz 05 (1-3). De naam van het stadion heeft alles te maken met de hoofdsponsor Brita.

Oprichting van SV Wehen Wiesbaden

In 1926 werd Wehen Wiesbaden opgericht. De club had in het begin nog geen 40 leden. Zeven jaar later werd de vereniging opgeheven, maar in 1946 werd de club wederom opgericht door de Duitser Karl Bender. Tussen 1965 en 1987 promoveerde de club vele malen en werd het kampioen in de B-Klasse Wiesbaden, de A-Klasse Wiesbaden en de Bezirksliga. In 1987 promoveerde de club naar de Landesliga Hessen.

Opmars richting de 2. Bundesliga

In 1989 mocht SV Wehen Wiesbaden deelnemen aan de Oberliga omdat de club kampioen werd in de Landesliga Hessen. De club maakte in 1992 ook zijn debuut in de DFB-Pokal, het landelijke bekertoernooi. In 1996 promoveerde SV Wehen Wiesbaden naar de Regionalliga, dat was op dat moment het derde niveau van het land. En in die competitie wist het uit te groeien tot een subtopper. In 2005 was SV Wehen Wiesbaden al heel dichtbij promotie, maar kwam het uiteindelijk slechts één punt tekort. In 2007 was promotie wel een feit, echter degradeerde de club een seizoen later weer naar de 3. Liga. In het huidige seizoen speelt SV Wehen Wiesbaden wel in de 2. Bundesliga en maakt het daarmee opnieuw kans om het hoogste niveau te bereiken.