actueel background image

Speelronde 33 in de Ligue 1: het einde van het seizoen nadert

28 apr 2023 | 08:52 0

Het is spannend in de Ligue 1. Vorige week vertelden wij je al dat vooral de clubs twee tot en met vijf heel dicht op elkaar stonden qua punten, maar nu we een speelronde verder zijn zien we dat er een aantal clubs uitgelopen zijn. De spannendste strijd is die tussen Olympique Marseille en RC Lens. Zij strijden om het felbegeerde Champions League-ticket. Ook het komende weekend staan er weer heel wat wedstrijden op het programma. Wij blikken vooruit op speelronde 33 in de Ligue 1.

Speler van de week 11 content

Degradatiekandidaat Strasbourg treft subtopper Lyon

Olympique Lyon speelt dit seizoen eigenlijk als hoe het in de voorgaande jaren ook speelde. Het is niet slecht, het is ook niet top. De ploeg staat momenteel op de zevende plek en als het de komende wedstrijden nog goed weet te presteren, maakt het zelfs nog kans op kwalificatie voor de Conference League. Het is een lang schot, maar zeker niet onmogelijk. Komend weekend treft het degradatiekandidaat Strasbourg.

Vrijdag 28 april, 21:00 uur: Strasbourg – Olympique Lyon

Ook Lille op bezoek bij degradant

Deze wedstrijd zou in principe een makkie moeten zijn voor OSC Lille. Het treft Ajaccio, de ploeg die één na laatste staat in de Ligue 1. Beide clubs troffen elkaar pas 19 keer, waarvan één keer in de afgelopen tien jaar. Dat was vorig seizoen. Ajaccio ging toen met 3-1 strijdend ten onder. Onze verwachting is dat Lille de drie punten in eigen zak houdt.

Zaterdag 29 april, 17:00 uur: OSC Lille – Ajaccio

Monaco raakt zicht op Champions League kwijt

Maar liefst 3-0 verloor AS Monaco afgelopen weekend van RC Lens. Een flinke domper, want bij winst had Monaco een stuk dichterbij Lens kunnen kruipen. Nu is er een gat van vijf punten tussen de clubs ontstaan. Je kunt dus wel stellen dat Monaco het zicht op Champions League-voetbal steeds verder kwijtraakt. De club treft de komende weken onder nadere Lille, Olympique Lyon en Rennes nog. Houdt de club stand? Eerst maar eens langs Montpellier proberen te komen dit weekend.

Zondag 30 april, 13:00 uur: Monaco – Montpellier

Reims en Clermont strijden om plek acht

Clermont gaat de directe strijd aan met Stade de Reims om plek acht van de Ligue 1. Het verschil in punten is slechts één, dus bij winst is het Clermont dat Reims voorbijgaat. Deze wedstrijd is er een die qua uitslagen nooit hetzelfde is, want van de laatste vijf onderlinge wedstrijden won Clermont er twee, Reims ook twee en eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Welke club komt er op plek acht te staan?

Zondag 30 april, 15:00 uur: Clermont – Stade de Reims

Kan Angers wel stand houden tegen Rennes?

Van Angers weten we inmiddels zeker dat ze degraderen na dit seizoen. Maar, dat betekent niet dat zij bij de pakken neer gaan zitten. Afgelopen weekend speelde de club thuis tegen koploper PSG en hoewel het niet wist te winnen, scoorde het nog een prima goal in de slotfase van de wedstrijd. En je weet, een club is nooit helemaal kansloos in een voetbalwedstrijd. Ook vorig jaar wist Angers te scoren tegen Rennes. Kunnen zij deze keer stand houden?

Zondag 30 april, 15:00 uur: Rennes – Angers

Nice gaat strijd aan met middenmoters

OCG Nice staat momenteel op de tiende plek in de Ligue 1, precies in het midden dus. De club gaat de directe strijd aan met Lorient, Clermont en Reims. Nice komt zelfs dichterbij Olympique Lyon, zeker als het dit weekend weet te winnen van Troyes. Voor Troyes is het seizoen sowieso voorbij, want zij kunnen niet meer onder degradatie uitkomen.

Zondag 30 april, 15:00 uur: Troyes – Nice

Koploper PSG treft Lorient in eigen huis

Even om je een beeld te geven: Lorient won voor het laatst uit bij Paris Saint-Germain in 2011. Dat is 12 jaar geleden. De clubs speelden nog wel eens gelijk, maar PSG had vrijwel altijd de overhand. En onze voorspelling is dat er dit weekend niks is wat daar verandering in brengt. Daar bovenop won Lorient geen een van zijn laatste zes gespeelde uitwedstrijden. Grote kans dat PSG de punten in eigen zak houdt.

Zondag 30 april, 17:05 uur: PSG – Lorient

Nummer twee Marseille treft degradatiekandidaat

Dit weekend is het Auxerre dat op bezoek mag bij Olympique Marseille. Auxerre vecht nog steeds om uit handen te blijven van de duivel genaamd degradatie en wist in de afgelopen drie speelrondes al een goede indruk te maken. De club won van Troyes, Ajaccio en speelde als klap op de vuurpijl afgelopen weekend 1-1 gelijk tegen OSC Lille. De toon lijkt gezet voor Auxerre: zij willen absoluut niet degraderen. Komend weekend treft de club een pittige tegenstander. Olympique Marseille staat tweede en kan geen punten verliezen. Dan wordt het ingehaald door Lens.

Zondag 30 april, 20:45 uur: Marseille – Auxerre

Doordeweekse match voor Toulouse en Lens

1 mei is een nationale feestdag in Frankrijk. Het is dan namelijk de dag van de Arbeid en daarom worden er geen wedstrijden gespeeld. Toulouse – Lens wordt dus op dinsdagavond gespeeld. Lens was de enige club die met volle overtuiging wist te winnen afgelopen weekend. Maar liefst drie doelpunten werden gescoord in de wedstrijd tegen Monaco. Lens wil Marseille maar al te graag voorbij en weet ook dat het zich de komende weken voor de volle 200% moet inzetten wil dat lukken. Grote kans dat Toulouse het dit weekend moet ontgelden, alhoewel die club het ook niet slecht doet.

Dinsdag 2 mei, 21:00 uur: Toulouse – Lens

Strijd om degradatie

Brest en Nantes sluiten deze speelronde op woensdagavond af. Brest staat met de 17e plek op voor degradatie en Nantes staat daar slechts één plek boven. Beide clubs hebben 32 punten, dus er wordt écht gestreden om een plek in de degradatiezone. De belangen zijn enorm. Een mooie wedstrijd voor de woensdagavond.

Woensdag 3 april, 21:00 uur: Brest – Nantes

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.