actueel background image

Speelronde 32 in de Ligue 1: spanning bovenin

21 apr 2023 | 11:46 0

Ook in de Ligue 1 ligt alles nog open. De koppositie is voor PSG en de kans is groot dat zij er met het kampioenschap vandoor gaan, maar vooral voor de clubs daaronder is het spannend. Qua punten zitten de clubs twee tot en met vijf erg dicht op elkaar en het wordt met de week spannender. Bekijk onze korte voorbeschouwingen van de wedstrijden van speelronde 32 in de Ligue 1.

NL voetballers in het buitenland

Koploper vs hekkensluiter

Een wedstrijd van uitersten is deze wel te noemen. Koploper Paris Saint-Germain neemt het dit weekend op tegen hekkensluiter Angers. Waar PSG al 23 wedstrijden wist te winnen, lukte dat Angers nog maar drie keer. Het is wel duidelijk welke club er met de drie punten vandoor gaat, toch?!

Vrijdag 21 april, 21:00 uur: PSG – Angers

Lille kan inlopen op Monaco

Monaco bevindt zich één plekje boven OSC Lille, maar Lille kan komend weekend mooi uit de verf komen. Monaco neemt het namelijk op tegen Lens en ook Marseille krijgt het moeilijk komend weekend. Lille moet er dus voor zorgen dat zij koste wat kost winnen. Alleen dan kunnen zij inlopen op Monaco. De club gaat vrijdag op bezoek bij Auxerre.

Zaterdag 21 april, 17:00 uur: Auxerre – OSC Lille

Topper tussen Lens en AS Monaco

Het scheelt twee punten in de stand tussen Lens en Monaco, in het voordeel van Lens. Mogelijk is het Monaco dat na dit weekend op plek drie in de Ligue 1 staat. Alles kan nog. De vorige wedstrijd werd door Lens gewonnen met 4-1. Kan Lens wederom plek drie verdedigen? Of is het Monaco dat drie punten pakt?

Zaterdag 22 april, 21:00 uur: RC Lens – AS Monaco

Stade Reims treft Strasbourg

Strasbourg en Stade Reims zijn aan elkaar gewaagd. In de stand zie je dat niet zo snel terug, maar als je de laatste vijf onderlinge resultaten bekijkt, zie je dat de laatste drie wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel. Hoewel Strasbourg nu nog op staat voor degradatie, komt het steeds dichterbij Brest en Nantes. Strasbourg hoeft dus niet te degraderen dit seizoen. Moet het zich wel voor 200% inzetten bij iedere wedstrijd.

Zondag 23 april, 13:00: Stade Reims – Strasbourg

Ajaccio treft Brest

Komend weekend is het Brest dat op bezoek mag bij bijna-hekkensluiter Ajaccio. Iedere wedstrijd die nu nog gespeeld wordt, is eigenlijk voor de sier, oftewel het seizoen uitzingen. Brest is daarentegen op dit moment nog veilig. Maar om veilig te blijven, moet het weg van de 16e plek waar het zich op dit moment bevindt. En om daar weg te komen, moet er gewonnen worden. Ajaccio is dan de eerstvolgende stop.

Zondag 23 april, 15:00 uur: Ajaccio – Brest

Tweede degradatiewedstrijd van het weekend

Niet alleen Ajaccio en Brest gaan met elkaar de strijd aan, ook Nantes en Troyes doen dat het komende weekend. Alle vier de clubs bevinden zich in dezelfde situatie. Troyes staat net als Ajaccio op 21 punten en vertrekt na dit seizoen naar de Ligue 2, Nantes heeft net als Brest 31 punten en kan nog overleven. Nantes moet dus ook winnen om verder omhoog te klimmen. Anders ziet het er niet heel rooskleurig uit.

Zondag 23 april, 15:00 uur: Nantes – Troyes

Middenmoters Lorient en Toulouse treffen elkaar

Zowel Lorient als Toulouse wisten afgelopen weekend niet te winnen van hun tegenstanders. Toch doet Toulouse geen slechte zaken. De club staat namelijk in de finale van de Coupe de F rance. Daar nemen zij het op tegen Nantes. Eerst maar eens proberen om langs Lorient te komen aanstaande zondag. Die club wist namelijk twee weken geleden 0-0 gelijk te spelen tegen Olympique Marseille. Op zich een mooie prestatie.

Zondag 23 april, 15:00 uur: Lorient – Toulouse

Nice thuis tegen Clermont

Nog zo’n wedstrijd tussen twee middenmoters. Nice neemt het in eigen huis op tegen Clermont. Als Clermont weet te winnen, gaat het Nice voorbij in de stand. Er hangt dus redelijk wat van deze wedstrijd af. Nice lijkt niet helemaal in vorm. De club wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen. Wordt dat zeven keer op rij of pakt de club eindelijk weer eens drie volledige punten?

Zondag 23 april, 15:00: Nice – Clermont

Montpellier krijgt Rennes op bezoek

Rennes lijkt weer een beetje bijgekomen te zijn van de verloren wedstrijden tegen Lens en Olympique Lyon. Vorig weekend won de club overtuigend met 3-0 van Stade Reims. Dit weekend mag het op bezoek bij Montpellier. De vorige wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Rennes, dus de club is hoopvol voor deze speelronde. Rennes is nog steeds in strijd om plek vijf.

Zondag 23 april, 17:05 uur: Montpellier – Rennes

Olympique clubs sluiten weekend af

In speelronde 32 is het Olympique Marseille dat op bezoek mag bij Olympique Lyon. Deze wedstrijd brengt vaker spektakel met zich mee en dat zal ook deze keer niet anders zijn. Marseille moet winnen om de tweede plek te behouden en Lyon wil maar al te graag de top vijf in. Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden eindigden er twee in een gelijkspel, won Lyon er twee en Marseille één. De ploegen zijn dus zeker aan elkaar gewaagd.

Zondag 23 april, 20:45 uur: Olympique Lyon – Olympique Marseille

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.