actueel background image

Speelronde 29 in Ligue 1: Marseille zit PSG op de hielen

30 mrt 2023 | 13:30 0

Ook in de Ligue 1 wordt het komende weekend weer volop gevoetbald. Met nog negen speelrondes te gaan, is er ook in de Franse competitie nog van alles mogelijk. VoetbalUitslagen blikt met jou vooruit op speelronde 29.

Marseille PSG content

Marseille wil aansluiten bij koploper PSG

Het voetbalweekend gaat van start met de wedstrijd Marseille – Montpellier. Marseille is gemotiveerd want de club maakt nog steeds kans op de titel. Het verschil in punten met koploper PSG bedraagt slechts zeven. In dit stadium van de competitie kan één wedstrijd winnen en één wedstrijd verliezen al zorgen voor een complete ommekeer van de stand.

Vrijdag 31 maart, 21:00 uur: Marseille – Montpellier

Degradatiestrijd tussen Auxerre en Troyes

Een wedstrijd met grote belangen voor zowel Auxerre en Troyes. De clubs staan komende zaterdag tegenover elkaar en de winnaar van dit duel zou zo maar eens uit de gevarenzone kunnen klimmen. In de Ligue 1 zijn het de nummers 17 tot en met 20 die degraderen, vier clubs dus. Auxerre staat op plaats 17 met 23 punten en Troyes op plaats 18 met 21 punten. Welke club vecht zich uit de gevarenzone?

Zaterdag 1 april, 17:00 uur: Auxerre – Troyes

Spannende wedstrijd voor Rennes en Lens

Lens staat op plek drie in de competitie en strijdt met Marseille om de tweede plaats. Met slechts twee punten verschil zou het zomaar eens kunnen zijn dat Lens na deze speelronde tweede staat, mits Marseille verliest van Montpellier en Lens wint van Rennes. Maar Rennes is een goede tegenstander, die club staat namelijk op plaats vijf in de Ligue 1 en wist in de vorige ronde te winnen van PSG. Een spannende wedstrijd dus, op zaterdagavond.

Zaterdag 1 april, 21:00 uur: Rennes – Lens

Lille treft Lorient

Lille kan zich na dit weekend zomaar eens in de top vijf van de hoogste Franse competitie bevinden als het weet te winnen van Lorient. Tussen Lille en Rennes (de nummer vijf) zit slechts één punt verschil en het gat met Monaco (nummer vier) is slechts zes punten. Een wedstrijd kan al een hoop veranderen. Lille wist in de vorige speelronde nog met 2-0 te winnen van Toulouse en zet die reeks graag voort.

Zondag 2 april, 13:00 uur: Lille OSC – Lorient

Ajaccio op bezoek bij Clermont

Een na laatste staat Ajaccio in de Ligue 1. De kans is heel groot dat de club na slechts één seizoen in de hoogste Franse competitie weer terugkeert naar de Ligue 2. Komend weekend gaat de club op bezoek bij Clermont en het heeft er alles van weg dat Clermont deze wedstrijd gaat winnen. Of kan Ajaccio stunten?

Zondag 2 april, 15:00 uur: Clermont – Ajaccio

Hekkensluiter Angers krijgt Nice over de vloer

Angers is hekkensluiter van de Ligue 1. De club wist pas twee van de 28 gespeelde wedstrijden te winnen en heeft tot nu toe slechts 10 punten binnen weten te halen. Dat zij degraderen, is een zekerheid. Dit weekend komt Nice op bezoek, de club die al drie speelrondes op rij gelijk speelde en dus maar al te graag drie punten mee naar huis wil nemen. Dat kan komende zondag.

Zondag 2 april, 15:00 uur: Angers – Nice

Nantes moet winnen om uit gevarenzone te blijven

Komende zondag staan Nantes en Reims tegenover elkaar. Nantes wist al vijf wedstrijden op rij niet te winnen en ook Reims verloor een wedstrijd in de laatste speelronde. Voor Nantes is het zaak om te winnen, want met de verschillen in punten ben je ook op plek 14 nog niet veilig. Welke club trekt er aan het langste eind?

Zondag 2 april, 15:00 uur: Nantes – Reims

Toulouse reist af naar Bretagne

Brest kan alle punten gebruiken, daar hoeven we eigenlijk niet veel meer over te zeggen. Het staat met één been in de Ligue 2 dus het moet dit weekend sowieso winnen van Toulouse. Een moeilijke opgave, maar de clubs zijn zeker aan elkaar gewaagd. De wedstrijd moet uitwijzen welke ploeg de sterkste is.

Zondag 2 april, 15:00 uur: Brest – Toulouse

Monaco kan dichterbij Lens komen

Nummer vier van de Ligue 1 Monaco speelt komend weekend tegen Strasbourg, welke 15e staat in de competitie. Monaco heeft in de laatste paar wedstrijden punten laten liggen en wil komend weekend dus graag winnen van Strasbourg. Op zich geen hele moeilijke opgave, zou je zeggen. Kan Monaco zich herpakken en dichterbij Lens komen?

Zondag 2 april, 17:05: Monaco – Strasbourg

Koploper PSG sluit weekend af tegen Lyon

Olympique Lyon beleeft een niet al te best seizoen. De club staat momenteel op plaats 10 in de Ligue 1 en heeft in de afgelopen speelrondes flink wat punten laten liggen. Het speelde gelijk tegen Nantes, Lille en Lorient en is dus gretig naar drie punten. Toch is de kans groot dat koploper PSG er met de punten vandoor gaat. De ploeg doet het dit seizoen erg goed, maar moet deze wedstrijd winnen als het verder uit wil lopen op Marseille. Een spannende afsluiter van het weekend.

Zondag 2 april, 20:45 uur: PSG – Lyon

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.