actueel background image

Speelronde 25: Bundesliga was lang niet zo spannend

17 mrt 2023 | 09:47 0

Het is lang niet zo spannend geweest in de Bundesliga. Bovenin ligt alles nog open, maar ook onderin ligt het dicht bij elkaar. Om nog maar te zwijgen over de Europese tickets. Hoe ziet het er na dit weekend uit? Een korte vooruitblik:

Voorbeschouwing Bundelisga content

Ultieme middenmootclash

We trappen vrijdag af met twee ploegen die exact gelijk staan in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach tegen SV Werder Bremen. Beide ploegen hebben dertig punten en staan op de tiende en elfde plaats. De winnaar mag omhoog kijken, de verliezen kan de blik naar beneden richten. Gladbach is uit op wraak. Eerder dit seizoen gingen Die Fohlen namelijk met 5-1 onderuit in Bremen. Die nederlaag willen ze in eigen huis herstellen.

Vrijdag 20:30 uur: Borussia Mönchengladbach – SV Werder Bremen

Zet Schalke goede vorm door?

Het klinkt wellicht vreemd, maar Schalke is ondanks de zeventiende plaats in vorm. Al zeven wedstrijden werd er niet meer verloren. Toch staat de ploeg nog altijd op een directe degradatieplaats. Zaterdag gaan ze op bezoek in Augsburg. FC Augsburg neemt bij winst definitief afscheid van de gevarenzone en is op en top gemotiveerd. Het belooft een interessant duel te worden.

Zaterdag 15:30 uur: FC Augsburg – FC Schalke 04

Dramatisch Hoffenheim tegen concurrent

TSG Hoffenheim en Hertha BSC vrezen allebei zeer serieus voor degradatie. Met name Hoffenheim speelt met vuur. De laatste acht wedstrijden werden allemaal verloren. Om nog een beetje hoop te houden op lijfsbehoud moet en zal er zaterdag gewonnen worden van Hertha BSC. De druk op de thuisploeg is enorm en met de huidige vorm lijkt het hopen tegen beter weten in.

Zaterdag 15:30 uur: TSG Hoffenheim – Hertha BSC

Leipzig wil Europese kater wegspoelen

RB Leipzig kreeg rake klappen in de Champions League. Noem de naam Erling Haaland en heel Leipzig wordt zwetend wakker. 7-0 werd het op bezoek bij Manchester City. Zaterdag krijgen Die Roten Bullen de kans om die nederlaag van zich af te spelen in Bochum. VfL Bochum is een laagvlieger en zou in principe geen schijn van kans mogen maken tegen Leipzig. Is dat in de praktijk ook zo?

Zaterdag 15:30 uur: VfL Bochum – RB Leipzig

Wolfsburg wil Europese droom levend houden

VfL Wolfsburg moet zaterdag winnen in Stuttgart om te blijven dromen van Europees voetbal. Bij verlies haken ze waarschijnlijk definitief af. Voor Stuttgart zijn de belangen nog groter. Zij staan zestiende en willen zo snel mogelijk wegkomen uit de onderste regionen om zich te verzekeren van nog een jaar Bundesliga. Wie trekt zaterdag een het langste eind?

Zaterdag 15:30 uur: VfL Stuttgart – VfL Wolfsburg

Vrienden treffen elkaar

De supporters van Borussia Dortmund en FC Köln zijn goed bevriend met elkaar, maar dat telt zaterdag even niet. Dan spelen ze namelijk tegen elkaar. Voor Dortmund een cruciale wedstrijd. BVB staat twee punten achter op Bayern München en speelt in de volgende speelronde tegen Der Rekordmeister. Om de titel in eigen hand te houden moet er zaterdag gewonnen worden van FC Köln.

Zaterdag 18:30: Borussia Dortmund – 1. FC Köln

Gevecht om Champions League

Union Berlin heeft momenteel nog een Champions League-plek in handen, maar die plek hangt aan een dun draadje. SC Freiburg hijgt in de nek en ook Eintracht Frankfurt aast op de vierde plek. Zondag speelt Union in eigen huis tegen Frankfurt. Bij winst schudden ze Die Adler van zich af, maar bij verlies komt Frankfurt wel heel dichtbij. Een belangrijke wedstrijd dus.

Zondag 15:30 uur: 1.FC Union Berlin – Eintracht Frankfurt

Leverkusen wil stunten

Bayer Leverkusen is in vorm en durft te dromen van een stunt tegen FC Bayern München. En waarom ook niet? Borussia Mönchengladbach kreeg het onlangs ook voor elkaar. Maar de kans dat Bayern dat opnieuw laat gebeuren lijkt klein. Der Rekormeister staat sinds zaterdag weer alleen aan kop en wil dat graag zo houden. De volgende wedstrijd in de Bundesliga spelen ze namelijk tegen directe concurrent Borussia Dortmund.

Zondag 17:30 uur: Bayer Leverkusen – FC Bayern München

Mainz wil Europa in

FSV Mainz mag nog altijd hopen op Europees voetbal. Het gat naar een Europese plek is momenteel slechts vier punten. Zondag komst SC Freiburg op bezoek. Ook zij gaan voor Europees voetbal, maar dan het liefst een trede hoger. Zij willen namelijk de Champions League in. Om dat ticket in zicht te houden zou winst in Mainz erg goed uitkomen.

Zondag 19:30 uur: 1. FSV Mainz – SC Freiburg

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.