actueel background image

Speelronde 11: sc Heerenveen – FC Groningen 19/20

25 okt 2019 | 12:59 0

Derby van het Noorden staat garant voor spektakel

Een van de leukste derby’s van Nederland zal op de zondag worden gespeeld. FC Groningen gaat namelijk op bezoek bij sc Heerenveen. De derby van het Noorden levert niet vaak veel doelpunten op, maar de rivaliteit tussen de clubs maakt veel goed. In de laatste jaren eindigde het onderonsje tussen de voetbalclubs regelmatig in een gelijkspel. Zal er nu wel een winnaar zijn?

FC Groningen logo SC Heerenveen

Vorm

De supporters van sc Heerenveen worden dit seizoen nog niet vermaakt in het Abe Lenstra Stadion. De thuisploeg speelde in vier van de laatste vijf thuisduels gelijk. Alleen het duel tegen PEC Zwolle (1-0) werd met een minimaal verschil gewonnen. Er vallen sowieso weinig doelpunten bij sc Heerenveen, de thuisploeg kwam dit seizoen in eigen huis in geen enkel duel vaker dan één keer tot scoren. Vorig weekend was het wel feest in Heerenveen, want de ploeg stuntte op bezoek bij AZ (2-4).

FC Groningen begon dramatisch aan het seizoen. In de eerste acht speelrondes werden er maar twee wedstrijden gewonnen, maar van paniek leek op geen enkel moment echt sprake. In de laatste twee speelrondes wist FC Groningen de volle winst te pakken tegen RKC Waalwijk (3-0) en Sparta Rotterdam (2-0).

Vooruitblik

FC Groningen won slechts één van de laatste acht uitwedstrijden bij sc Heerenveen. In de laatste drie edities van deze wedstrijd eindigde het duel onbeslist en werden er in totaal maar vier doelpunten gescoord. In 2016 won FC Groningen voor het laatste in het Abe Lenstra Stadion, terwijl sc Heerenveen in 2015 voor de laatste keer succesvol was tegen de rivaal. Beide ploegen kennen een laag doelpuntengemiddelde, dus een gekke uitslag hoeven wij niet te verwachten.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.