actueel background image

Speelronde 10: AZ – sc Heerenveen

17 okt 2019 | 06:54 0

Een heerlijke clash op zaterdag om 18:30 uur

AZ en sc Heerenveen zorgen traditiegetrouw altijd voor een vermakelijke wedstrijd. De clubs komen eenvoudig tot scoren, waardoor wij in het verleden al veel treffers in de onderlinge duels hebben mogen bewonderen. AZ speelt thuis, al is dat weliswaar in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag.

AZ logoSC Heerenveen

Vorm

AZ kent een bijzonder sterke start van het seizoen en staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie. Na een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Willem II is de achterstand op Ajax en PSV drie punten. AZ won twaalf van de laatste veertien wedstrijden in de competitie. En ook in de duels tegen sc Heerenveen presteren de Alkmaarders goed, aangezien vijf van de laatste zes onderlinge duels door AZ werden gewonnen.

sc Heerenveen begon zwak aan het seizoen, maar wist voor de interlandbreak de nodige punten binnen te halen. De Friese club staat op de achtste plaats op zeven punten achterstand van de aankomende tegenstander. De ploeg uit Heerenveen won maar vier van de laatste dertien uitduels in de Eredivisie. Maar in dertien van de laatste vijf uitwedstrijden werden er wel minimaal drie doelpunten gescoord.

Vooruitblik

In vier van de laatste vijf edities van deze wedstrijd werd er op zijn minst vier keer gescoord. Echter werden die wedstrijden in het AFAS Stadion gespeeld, terwijl dit treffen zal worden afgewerkt in Den Haag. Desondanks zien wij AZ winnen. De thuisploeg beschikt over een fitte selectie met enkele sterkhouders die de goede vorm te pakken. Afgelopen week wisten Wijndal, Boadu, Stengs, De Wit en Koopmeiners indruk te maken bij Jong Oranje en wij verwachten dat zij ook aankomend weekend weer belangrijk zullen zijn.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.