actueel background image

Spannende interlands op vrijdag 15 november 2019

15 nov 2019 | 13:21 0

Vrijdag 15 november komen diverse toplanden weer in actie. In Zuid-Amerika staat de absolute kraker tussen Brazilië en Argentinië op het programma. In Europa gaat de jacht op de felbegeerde EK-tickets weer verder. Zweden gaat op bezoek in Roemenië en Denemarken gaat op zoek naar doelpunten tegen Gibraltar. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van deze spannende interlands:

Brazilië – Argentinië (18:00 uur)

De klassieker tussen Brazilië en Argentinië zal op vrijdagavond om 18:00 uur worden afgetrapt. De Braziliaanse ploeg ging er niet zo lang geleden nog vandoor met de Copa America, maar lijkt momenteel nog zoekende naar de goede vorm. De Argentijnen kunnen na lange tijd weer eens winnen van de eeuwige rivaal.

vlag brazilie  vs. vlag argentinie

Vorm

De Brazilianen wonnen deze zomer de Copa America, maar sindsdien gaat het uiterst moeizaam. Geen van de laatste vier interlands werd gewonnen. Opvallend genoeg ging Brazilië kortgeleden ook nog eens onderuit tegen het nietige Peru. In het aankomende duel zal Neymar opnieuw ontbreken, de aanvaller ligt er een tijdje uit door een blessure. In duels tussen beide landen worden er weinig doelpunten gescoord, in de laatste twee onderlinge ontmoetingen won de uitploeg met 0-1.

De Argentijnen eindigde op de derde plaats in de Copa America, maar hebben de smaak wel goed te pakken. Na een gelijkspel tegen het sterke Chili werd er met 4-0 gewonnen van de Mexicaanse ploeg. Ook Ecuador werd eenvoudig met 6-1 verslagen. De spelers moeten waken voor blessures, want in de onderlinge ontmoeten worden stevige overtredingen gemaakt. In de laatste zes onderlinge duels werden er maar liefst 28 gele kaarten gegeven en er werd één speler uitgestuurd.

Vooruitblik

De Braziliaanse ploeg zit in een kleine dip, maar hoeven zich niet op te peppen voor deze kraker. Wij verwachten een harde wedstrijd met minimaal vijf gele kaarten. Als wij naar de statistieken kijken dan hoeven we geen doelpuntengala te verwachten. Het zal een spannende klassieker worden, waarin beide ploegen zomaar de winst kunnen pakken.

Roemenië – Zweden (20:45 uur)

Roemenië en Zweden spelen een belangrijke wedstrijd in de EK-kwalificatie. In Groep F kan het nog alle kanten opgaan, maar het een en ander kan vanavond al worden beslist. De winnaar van dit duel is bijna zeker van deelname aan het eindtoernooi. De Roemenen genieten thuisvoordeel, maar de Zweden hebben meermaals bewezen er te kunnen staan in belangrijke wedstrijden.

vlag roemenie  vs.  vlag zweden

Vorm

De Roemenen staan op een derde plaats, waardoor het moet winnen van Zweden. De aankomende opponent heeft namelijk maar één punt meer en een tweede plaats geeft recht op een EK-ticket. De statistieken zijn alleen niet heel hoopgevend. Roemenië won maar één van de laatste drie thuiswedstrijden. En in drie van de laatste vier wedstrijden kwam het een enkele keer vaker dan één keer tot scoren.

De Zweedse ploeg won thuis met 2-1 van de Roemenen en kan bij winst een EK-ticket veiligstellen. En als de Zweden ergens goed in zijn, dat is het wel resultaatvoetbal. De bezoekers gaan proberen om het achterin gesloten te houden. Zweden verloor ook maar één van de laatste negen wedstrijden en dat was tegen het ijzersterke Spanje. De Zweedse ploeg wist tien keer het net te vinden in de laatste vier uitduels in de kwalificatie.

Vooruitblik

Zweden is te sterk voor Roemenië en zal de tweede plaats vasthouden. Misschien dat het duel in een gelijkspel zal eindigen, maar ook dan zal Zweden niet klagen. Minimaal twee doelpunten en veel corners voor de thuisploeg is onze verwachting.

Denemarken – Gibraltar (20:45 uur)

Denemarken heeft EK-kwalificatie nog in eigen hand. Het is dus zaak om de volle winst te pakken tegen het kleine Gibraltar. Dit zou natuurlijk geen enkel probleem moeten zijn. De vraag is niet of Denemarken gaat winnen, maar hoeveel doelpunten het gaat maken. Al met al kan de thuisploeg gaan werken aan het zelfvertrouwen.

vlag denemarken  vs.  vlag gibraltar

Vorm

Denemarken is dicht bij plaatsing voor het EK 2020. Momenteel staat de ploeg op de tweede plaats in de groep. Zwitserland staat eerste met één punt meer, terwijl Ierland een gelijk aantal punten heeft. Winnen van Gibraltar is daarom noodzakelijk. In de laatste zes wedstrijden kwam Denemarken maar liefst zeventien keer tot scoren. Vooral middenvelder Christian Eriksen is goed op dreef en maakte al drie doelpunten. Daarnaast was de speler van Tottenham Hotspur drie keer de aangever op een treffer.

Gibraltar is op alle fronten kansloos in de EK-kwalificatie. De laatste tien duels werden verloren door de ploeg en alleen al in deze kwalificatiereeks moest het negentien tegentreffers incasseren. In eigen huis verloor Gibraltar met 0-6 van Denemarken. De kans lijkt groot dat er in dit duel ook minimaal zes doelpunten vallen.

Vooruitblik

Denemarken kan een reuzensprong zetten richting het EK 2020. Het land is aan zijn status verplicht om met gemak over de tegenstander heen te lopen. Een zevenklapper is dan ook zeker niet ondenkbaar.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.