actueel background image

Ouwejan naar Udinese, Immers verlaat ADO Den Haag

27 aug 2020 | 16:11 0

De start van het nieuwe Eredivisie-seizoen komt steeds dichterbij en de clubs zitten in de eindfase van de voorbereiding. De voetbalclubs zijn nog altijd druk actief op de transfermarkt en proberen een geschikte selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Donderdagochtend werd bekendgemaakt dat Thomas Ouwejan spoedig zal vertrekken bij AZ, terwijl Lex Immers zijn contract heeft ontbonden bij ADO Den Haag.

Ouwejan staat voor Italiaans avontuur

Thomas Ouwejan was één van de opvallende namen die niet aanwezig was bij het voorronde Champions League duel van AZ tegen Viktoria Plzen. De verdediger zou namelijk bezig zijn met een transfer naar het Italiaanse Udinese. De club uit de Serie A zou al langere tijd interesse hebben in de 23-jarige linksback. De fansite ‘AZFanpage’ wist te melden dat de deal al zo goed als beklonken is.

Ouwejan zal aankomend seizoen op huurbasis uitkomen voor Udinese. Echter heeft de Italiaanse voetbalclub wel een optie tot koop gedongen. De Nederlander was lange tijd een vaste kracht in het basiselftal van AZ, maar moest afgelopen seizoen zijn plek afstaan aan Owen Wijndal. Dit seizoen leek Ouwejan wederom tweede keus te worden in Alkmaar, waardoor een transfer niet lang kon uitblijven. De verdediger werd ook enige tijd in verband gebracht met PSV.

Pinas moet Ouwejan vervangen

Shaquille Pinas lijkt de beoogde opvolger te gaan worden van Ouwejan. De 22-jarige verdediger staat momenteel nog onder contract bij ADO Den Haag. AZ zou voornamelijk geïnteresseerd zijn in het talent omdat de verdediger ook centraal achterin uit de voeten kan. Afgelopen woensdagavond werd Teun Koopmeiners nog noodgedwongen een linie naar achteren gezet. Pinas heeft nog een éénjarig contract bij ADO Den Haag.

Immers per direct weg bij ADO Den Haag

Na het vertrek van Tom Beugelsdijk is ook clubicoon Lex Immers vertrokken bij ADO Den Haag. De middenvelder en de club zijn tot een akkoord gekomen betreft het ontbinden van het contract. Het is nog niet bekend of de 34-jarige Immers nog actief zal blijven als profvoetballer. “We zijn Lex zeer dankbaar voor alles wat hij voor de club gedaan en betekend heeft. We wensen hem het beste voor de toekomst”, aldus algemeen directeur Mohammed Hamdi.

Lex Immers zou naar eigen zeggen het gevoel te hebben gehad dat hij niet meer gewenst was in Den Haag. “Maar het gevoel dat bij mij overheerst is dat ADO Den Haag enorm veel betekend heeft in mijn leven. Ik heb een geweldige periode gehad bij deze mooie club en heb het prachtige shirt altijd met trots gedragen”.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.