actueel background image

Voorbeschouwing: AZ – Viktoria Plzen (26 augustus 2020)

26 aug 2020 | 12:20 0

Woensdag 26 augustus 2020 zal AZ het spits afbijten met een belangrijke thuiswedstrijd tegen Viktoria Plzen. De Alkmaarse club speelt als eerste Nederlandse voetbalclub een officieel duel in het seizoen 2020/2021. Het is gelijk ook alles of niks voor AZ. In de tweede voorronde van de UEFA Champions League komt Viktoria Plzen op bezoek in het AFAS Stadion. Het duel zal dit seizoen over één wedstrijd worden beslist. De Tsjechische voetbalclub wist de laatste jaren een goede indruk te maken in Europa en is een tegenstander om rekening mee te houden. Zeker gezien de huidige vorm van AZ is het nog maar de vraag of de thuisploeg gaat winnen.

Vooruitblik

Het loopt bij AZ voor geen meter en de angst voor een nederlaag is groot. Desondanks beschikt de thuisploeg wel over meer kwaliteit in de selectie en geniet het thuisvoordeel. Wij verwachten een duel met veel doelpunten. AZ zal er alsnog met de winst vandoor gaan, al zal het verschil minimaal zijn.

AZ kent een teleurstellende voorbereiding

Het seizoen 2020/2021 start voor AZ op de woensdagmiddag. De club speelt al om 16:30 uur het duel tegen Viktoria Plzen, aangezien het stadion momenteel niet over verlichting beschikt. De zorgen zijn groot bij de thuisclub, want er ijkt weinig meer over van de vorm van vorig seizoen. In de voorbereiding werd er verloren van PEC Zwolle, FC Utrecht, KRC Genk en AS Monaco. De enige overwinning werd geboekt op OSC Lille (2-1). De laatste oefenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen het nietige Telstar. De grote vraag is of AZ wel beter voor de dag kan komen als het er echt omgaat. Hoogstwaarschijnlijk kunnen de Alkmaarders wel beschikken over sterspeler Calvin Stengs.

Jong AZ PNG

Viktoria Plzen zal de aanval zoeken

Viktoria Plzen eindigde vorig seizoen op de 2e plaats in de Tsjechische voetbalcompetitie. De ploeg wist vorig seizoen maar liefst 68 keer te scoren in 35 duels. Verdedigend maakte de ploeg ook een goede indruk en incasseerde het slechts 24 tegentreffers. Daarnaast won Viktoria Plzen al zijn oefenduels in de voorbereiding en kreeg het in vier oefenwedstrijd geen enkel tegendoelpunt te verwerken. Afgelopen vrijdag won Plzen ook het eerste competitieduel tegen Opava met 3-1. De club verloor twee van de laatste 19 officiële wedstrijden.

Statistieken

– AZ won slechts één oefenwedstrijd in de voorbereiding
– AZ won vier van de laatste 12 wedstrijden
– AZ won drie van de laatste zeven officiële wedstrijden
– AZ speelde afgelopen week met 1-1 gelijk tegen Telstar
– Viktoria Plzen verloor twee van de laatste 19 officiële wedstrijden
– Viktoria Plzen kwam in zeven van de laatste tien duels minimaal twee keer tot scoren
– Viktoria Plzen kreeg in de laatste vier duels gemiddeld 8,5 hoekschoppen

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.