actueel background image

Uit de oude doos: Martijn Meerdink

30 mrt 2016 | 08:12 0

Voetballers waarvan je ooit wist dat ze bestonden, maar die je nu totaal weer kwijt bent. Alleen in Nederland lopen er al genoeg rond en daarom is het tijd deze oude doos weer eens te openen. Wij trappen deze week af met een voetballer die ooit nog eens één interland speelde voor Oranje: Martijn Meerdink.

Clubcarrière Martijn Meerdink

Martijn Meerdink trekt voor het eerst zijn voetbalschoenen aan bij WVC in Winterswijk. Al snel wordt duidelijk dat Meerdink een stap hogerop aankan, reden voor De Graafschap om de middenvelder aan te trekken.

Martijn Meerdink debuteert bij De Graafschap

In het seizoen 1998/99 debuteert Martijn Meerdink bij de ‘ Superboeren’. Meerdink speelt zijn eerste seizoen slechts vijf wedstrijden maar daarna krijgt hij de smaak te pakken. In het seizoen 1999/00 speelt Martijn Meerdink 29 duels in de Eredivisie waarin hij vijf keer trefzeker is. Uiteindelijk speelt Martijn Meerdink vier seizoenen voor De Graafschap waarin hij 86 wedstrijden speelt en 20 keer scoort. Na zijn periode bij De Graafschap verdient hij een transfer naar AZ.

Overstap naar AZ

Zijn laatste seizoen bij De Graafschap zorgt ervoor dat Meerdink zich in de schijnwerpers speelt. In 2002 maakt hij de overstap naar AZ. Zijn eerste drie seizoenen bij AZ zijn niet spectaculair, hij scoort 16 doelpunten in 69 wedstrijden. In de daaropvolgende seizoenen speelt Meerdink steeds minder en in het seizoen 2006/07 valt het definitief uit de gratie. Met slechts vijf optredens dat seizoen, kiest Martijn Meerdink ervoor de overstap te maken naar FC Groningen.

Martijn Meerdink naar FC Groningen

In de winterstop van het seizoen 2006/07 ruilt Martijn Meerdink AZ in voor FC Groningen. Hier speelt hij drie seizoenen lang en hij groeit uit tot een belangrijke kracht binnen het Groningse elftal. Na drie seizoenen wordt Meerdink nog één seizoen verhuurd aan zijn oude club De Graafschap waarna hij besluit te stoppen met voetballen.

Na de zomer van 2010 begint het toch weer te jeuken bij Martijn Meerdink, en hij gaat spelen voor de club waar het allemaal begon: WVC. Na het seizoen 2011/12 komt ook hier een einde aan en is het definitief voorbij met de actieve loopbaan van Meerdink, met een uitzondering van een periode waarin WVC streed tegen degradatievoetbal.

Martijn Meerdink in Oranje

Twee keer zat Martijn Meerdink in de (voor)selectie van Oranje. Begin 2005 wordt Meerdink opgeroepen voor het Nederlands elftal. Op 24 maart, twee dagen voor de wedstrijd tegen Roemenië, raakt de middenvelder zwaar geblesseerd aan zijn knie. Einde seizoen voor Meerdink, hij keert pas eind 2005 terug in de selectie van AZ.

Onder bondscoach Marco van Basten heeft Martijn Meerdink meer geluk. Zijn goede spel na zijn terugkomst levert hem wederom een plek op bij de selectie van Oranje. Nu maakt Meerdink wel zijn debuut in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Equador. Helaas voor Meerdink blijft het ook bij één wedstrijd. Momenteel is Meerdink assistent-trainer bij zijn oude club WVC.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.