actueel background image

Meerdink: ‘AZ heeft weer erg slim en goed ingekocht’

19 aug 2018 | 19:10 0

Het nieuwe seizoen is begonnen en diverse oud-voetballer hebben al hun verwachtingen naar buiten gebracht. Ditmaal is het de beurt aan Martijn Meerdink. De oud-voetballer van De Graafschap, AZ en FC Groningen. De aanvaller beëindigde in 2010 zijn carrière, welke voldoende hoogtepunten maar ook dieptepunten heeft gekend. Meerdink blikt terug op zijn voetbalcarrière en blikt vooruit op het voetbalseizoen 2018/2019.

Als terugdenkt aan je voetbalcarrière, wat was dan het hoogtepunt?

Als ik dan toch moet kiezen is dat natuurlijk mijn debuut in het betaalde voetbal bij De Graafschap. Frits Korbach liet mijn debuteren in de wedstrijd thuis tegen Roda JC en zeker ook mijn debuut in Oranje !

Maar er was natuurlijk ook een dieptepunt, wanneer werd die bereikt?

Oranje was voor mij eigenlijk een hoogtepunt maar ook gelijk een dieptepunt, omdat ik werd opgeroepen voor twee kwalificatie wedstrijden tegen Roemenië uit en Armenië thuis. Ik heb twee dagen super getraind met de selectie en vlak voor vertrek richting Roemenië scheurde ik mijn voorste kruisband af op de training. Weg droom, weg seizoen.

Wie was de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld?

Ik heb tegen veel goede backs gespeeld, maar ik vond Maxwell toen wel erg lastig om tegen te spelen .

Waar hou je jezelf nu mee bezig?

Ik ben nu assistent trainer van het eerste elftal van FC Winterswijk. Daarnaast doe ik nog wat dingetjes in de jeugd bij deze club. Sinds zes jaar draai ik ook mijn eigen voetbalschool.

Wat verwacht jij van De Graafschap in het nieuwe seizoen?

Ik hoop eigenlijk wel dat ze er in blijven, maar zo denken natuurlijk nog wel wat clubs over. Het gaat in ieder geval er spannend worden. Maar het seizoen begon in ieder geval voortvarend met een overwinning op Feyenoord.

En hoe gaat AZ het doen zonder Weghorst en Jahanbakhsh?

Dat is altijd lastig om te zeggen, er waren natuurlijk twee spelers met veel rendement bij AZ. Maar ik moet wel zeggen dat AZ weer erg slim en goed heeft ingekocht. En ze doen het in Alkmaar ook erg goed met de eigen jeugd, volgens mij is zestig procent wat er op veld loopt uit de eigen opleiding.

Wie pakt dit seizoen de titel en waarom?

Ik verwacht dat Ajax kampioen zal gaan worden. Ze hebben het beste ingekocht, je mag echt wel wat verwachten met die aankopen van Ajax.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.