actueel background image

Kan Toulouse stunten tegen PSG?

03 feb 2023 | 15:08 0

Op zaterdagavond is het Parc des Princes het decor voor de wedstrijd Paris Saint-Germain – Toulouse. Het is erg spannend in de Ligue 1 en dat maakt deze wedstrijd ook een interessante wedstrijd om op vooruit te blikken.

Vooruitblik

PSG is koploper in de Ligue 1, maar niet in de beste vorm. De ploeg kan het niet veroorloven om punten te laten liggen. Op het eerste oog geen lastige opgave tegen de nummer 12 uit de Franse competitie, maar Toulouse doet de laatste tijd goede zaken en kan dus ook enige weerstand bieden tegen PSG. Onze voorspelling is dat PSG er aan het eind van de wedstrijd drie punten bij op mag tellen, maar niet zonder tegendoelpunt van Toulouse FC.

PSG kan geen punten laten liggen

Hoewel de ploeg eerste staat in de Ligue 1, kunnen we niet onder de wisselvallige resultaten van de afgelopen tijd uit. Van de laatste vijf gespeelde competitiewedstrijden verloor de grootmacht er twee en speelde het één wedstrijd gelijk. Er werd verloren van Lens en Rennes (ploegen die het erg goed doen in de competitie) en er werd gelijkgespeeld tegen Stade de Reims. Uitslagen die de koploper zich eigenlijk niet kan veroorloven.

Daar bovenop kampt PSG ook nog eens met geblesseerde spelers en kan het in de wedstrijd tegen Toulouse niet rekenen op topscorer Kylian Mbappé en verdediger Sergio Ramos. Beiden moesten in de wedstrijd tegen Montpellier het veld vroegtijdig verlaten. Ramos met een hoofdblessure, Mbappé met een dijbeenblessure. Komend weekend zal PSG het dus vooral van Messi moeten hebben.

Nothing Toulouse

Toulouse is sinds de jaarwisseling goed op dreef. De ploeg staat dan misschien wel twaalfde in de Ligue 1, maar ook daar is het spannend qua stand. Drie ploegen met 29 punten (Toulouse, Reims en Olympique Lyon) en daarboven Clermont met 30 punten en Nice met 31 punten. Na dit weekend is de stand gegarandeerd anders.

Van de laatste vijf gespeelde competitiewedstrijden won Toulouse er vier en speelde het één keer gelijk. Je kunt dus stellen dat zij het op dit moment beter doen dan grootmacht PSG. Die laatste successen zijn mede te danken aan Nederlanders Thijs Dallinga en Branco van den Boomen. Dallinga, geboren en getogen in Groningen, was dit seizoen al goed voor zeven doelpunten en één assist. Van den Boomen legde er dit seizoen vier doelpunten in en gaf al zeven assists. Een onwaarschijnlijk goed duo dus.

Statistieken

– Toulouse heeft niet verloren in de laatste 7 gespeelde wedstrijden
– Topscorer van Toulouse is Nederlander Thijs Dallinga met 7 doelpunten
– Kylian Mbappé scoorde voor PSG al 13 keer
– In de laatste onderlinge wedstrijd won PSG met 3-0
– De vaakst voorkomende uitslag tussen PSG en Toulouse is 1-0
– PSG en Toulouse stonden totaal 31 keer tegenover elkaar

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
31-08-2022
Toulouse - Paris Saint-Germain
0 - 3
25-08-2019
Paris Saint-Germain - Toulouse
4 - 0
31-03-2019
Toulouse - Paris Saint-Germain
0 - 1
24-11-2018
Paris Saint-Germain - Toulouse
1 - 0
10-02-2018
Toulouse - Paris Saint-Germain
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.