actueel background image

Hoedt duikt op bij AZ, droomdebuut voor Veldwijk

19 mei 2020 | 11:13 0

Afgelopen vrijdag stond er een opvallende speler op het trainingsveld bij AZ. Oranje-international Wesley Hoedt houdt momenteel zijn conditie op peil bij de Alkmaarse club. Opvallend genoeg traint Royal Antwerp – de club waar de verdediger afgelopen seizoen zijn wedstrijden speelde – ook gewoon door.  Lars Veldwijk heeft een goede indruk achtergelaten bij Jeonbuk. Tijdens de wedstrijd tegen Busan IPark mocht de spits in minuut ’75 het veld betreden.

Hoedt, oud-speler van AZ

Wesley Hoedt speelde vanaf 2005 voor AZ, waar hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van de club. De 26-jarige verdediger was in het seizoen 2014/2015 een vaste kracht bij de Alkmaarse club. In de zomer van 2015 vertrok de speler transfervrij naar Lazio Roma. Na 61 wedstrijden voor de Italiaanse topclub werd het talent overgenomen door Southampton.

In 2019 werd Hoedt voor een half seizoen verhuurd aan Celta de Vigo. Afgelopen seizoen speelde de verdediger voor het Belgische Royal Antwerp. Daarnaast kwam hij ook zesmaal uit voor het Nederlands elftal.

Royal Antwerp FC heeft optie tot koop

De kans dat Hoedt volgend seizoen nog altijd bij Royal Antwerp FC zal spelen is klein. Hoewel de Belgische club een optie tot koop heeft bedwongen, lijkt de vraagprijs van 8 miljoen euro te hoog. Eerder vertrokken Sinan Bolat, Kevin Mirallas en coach Laszlo Boloni bij Antwerp.

Veldwijk direct belangrijk voor Jeonbuk

Zaterdagmiddag won Jeonbuk Hyundai Motors het uitduel bij Busan IPark met 1-2. De winnende treffer werd in de blessuretijd gescoord door Lars Veldwijk. De invaller mocht in de 75e minuut het veld betreden bij een 0-1 voorsprong. Al vroeg in het duel kopte Hong Jeong-ho het eerste doelpunt tegen de touwen.

In de 93e minuut schoot de aanvaller de beslissende treffer binnen. Het was zijn eerste duel voor de Zuid-Koreaanse ploeg. Veldwijk moest eerder de wedstrijd tegen Suwon Samsung Bluewings aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.