actueel background image

Voorbeschouwing: Jeonbuk Motors – Suwon Bluewings

08 mei 2020 | 10:33 0

Het corona-virus is nog lang niet verdwenen, maar toch begint de Aziatische sportwereld weer op gang te komen. Vrijdagmiddag om 12:00 uur (Nederlandse tijd) start het nieuwe seizoen in de K-League 1, het hoogste voetbalniveau van Zuid-Korea.

De regerend landskampioen Jeonbuk Motors ontvangt het stugge Suwon Bluewings. Bij de thuisploeg staat er een Nederlander in het veld, namelijk de aanvaller Lars Veldwijk. Lees in dit artikel de voorbeschouwing van de wedstrijd. Zo brengen we jou toch wat voetbal in deze periode!

Vooruitblik

Jeonbuk Motors wist in de laatste drie jaar steeds de landstitel te winnen en is ook dit jaar weer de favoriet. De twee ploegen zorgen alleen bijna nooit voor veel spektakel. In vier van de laatste vijf onderlinge duels werd er maximaal twee keer gescoord.

De thuisploeg pakt hoogstwaarschijnlijk de drie punten, maar heel gemakkelijk zal dat niet gaan. Het is wel de vraag of Suwon tot scoren komt, want daarin wist het in drie van de laatste vijf uitduels bij Jeonbuk niet in te slagen.

Jeonbuk Motors is de favoriet

Jeonbuk Motors wist in 2017, 2018 en 2019 de Zuid-Koreaanse landstitel te veroveren. De club staat dan ook te boek als de grote favoriet voor een nieuwe eindzege in de K-League. Echter moet de ploeg wel twee van zijn sterkhouders missen. Zowel Ricardo Lopes als Seon-Min zijn niet aanwezig. Jeonbuk kan wel gebruik maken van de nieuwkomer Lars Veldwijk. De speler kwam tussen 2018 en 2020 uit voor Sparta Rotterdam en kwam toen 28 keer tot scoren.

Jeonbuk Motors kan geweldige cijfers overleggen en was vorig seizoen oppermachtig in eigen huis. Er werd in het vorige seizoen tweemaal gewonnen van Suwon Bluewings en in beide gevallen kwam de tegenstander niet eens tot scoren.

Degradatiekandidaat Suwon Bluewings

Suwon Bluewings kan gezien worden als een middenmoter in de K-League. Hoewel de ploeg vorig seizoen op de 8e plaats eindigde, moest het wel deelnemen aan de degradatiepoule. Hierin wist het zich ternauwernood te redden, waardoor het nu opnieuw uitkomt op het hoogste niveau van Zuid-Korea.

Suwon Bluewings won slechts één van de laatste zeven wedstrijden tegen Jeonbuk Motors en de laatste keer was in 2018. Vorig seizoen kwam de ploeg gemiddeld net iets meer dan één keer per duel tot scoren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.