actueel background image

Dit is het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal (2020)

02 sep 2020 | 14:50 0

Het Nederlands Elftal kan er weer tegenaan, de nieuwe shirts zijn bekendgemaakt! Afgelopen dinsdag werd het splinternieuwe tenue gepresenteerd door aanvoerders Virgil van Dijk, Brian Brobbey en Jackie Groenen. Het nieuwe shirt wordt gedragen tijdens het EK 2020 en tijdens de Olympische Spelen. Het motto is dan ook: ‘Together we are the future of football’.

Mooie details

Het nieuwe shirt van Oranje beschikt over een zwarte v-hals, maar heeft uiteraard wel gewoon zijn oranje kleur behouden. Er zijn enkele prachtige details in het voetbalshirt verwerkt. Het logo van de KNVB en het wapen zijn zwart gekleurd. Daarnaast zie je ook duidelijk de aanwezigheid van een donker oranje lijnenspel op het shirt. De broek is eveneens oranje en datzelfde geldt voor de kousen. Ter ere van de Koninklijke familie vind je aan de binnenkant ook nog een afbeelding van een kroon.

Dit is het nieuwe tenue! ⬇️

Nieuw uitshirt

Naast het nieuwe oranje thuistenue zal het Nederlands Elftal ook zijn duels spelen in een nieuw uitshirt. Het uitshirt is zwart gekleurd en beschikt over een retro kraag. Er zitten ook nog enkele oranje elementen in het uitshirt verwerkt. Beide shirts zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkels.

Oranje speelt vrijdag in het nieuwe thuishirt

Het Nederlands Elftal speelt aankomende vrijdag zijn eerste duel in de Nations League. Oranje zal in het nieuwe thuisshirt aantreden tegen het Poolse Elftal. Drie dagen later treft Oranje ook nog Italië. De Nederlandse vrouwen mogen op 18 september hun eerste duel in het nieuwe tenue spelen tegen Rusland.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.