actueel background image

Haller voor 25 miljoen euro naar Ajax

07 jan 2021 | 11:18 0

Sébastian Haller tekent naar alle waarschijnlijkheid deze week nog een contract bij Ajax. De Ivoriaan speelt momenteel nog voor West Ham United. De 26-jarige spits zal de Engelse club een bedrag van 25 miljoen euro opleveren. Opvallend genoeg betaalde West Ham United in 2019 nog het dubbele voor de aanvaller. Ajax heeft versterkingen nodig in de voorhoede, aangezien Brian Brobbey, Lassiana Traoré en Klaas-Jan Huntelaar een lange tijd uit de roulatie zijn.

Ajax dichtbij een akkoord

De Franse media melden dat de overgang van Haller naar Ajax al zo goed als zeker is. Het wel geïnformeerde L’Équipe verwacht dat de deal nog binnen de komende 24 uur afgehandeld zal zijn. De Amsterdamse club zal een bedrag van 25 miljoen euro overmaken naar West Ham United. De oud-spits van FC Utrecht was ook dit seizoen een vaste waarde in het basiselftal van de Engelse club. Haller werkt eerder al samen met Erik Ten Hag bij FC Utrecht.

Eerdere transfers van Haller

Haller mocht in de zomer van 2009 aansluiten bij de jeugd van Auxerre. De spits doorliep vrijwel alle jeugdploegen en kwam ook uit in het eerste elftal. In 2015 werd de spits op huurbasis overgenomen door FC Utrecht. De Nederlandse club was zeer gecharmeerd van de aanvaller en nam Haller definitief over voor 750.000 euro. In zijn drie seizoenen in de Eredivisie was de spits bijzonder vaak trefzeker. In 2017 werd Haller voor 7 miljoen euro verkocht aan Eintracht Frankfurt.

De doelpuntenmaker speelde twee seizoenen voor de Duitse club en kwam daarin 24 keer tot scoren. In 2019 betaalde West Ham United een monsterbedrag van 50 miljoen euro voor het talent. Echter verliep zijn periode in Engeland matig. Haller scoorde in 48 wedstrijden slechts 10 doelpunten. In het huidige seizoen staat de teller pas op drie treffers.

Klaiber en Labyad

Erik ten Hag zal met Haller wederom een oud-speler van FC Utrecht naar de Johan Cruijff Arena halen. De Amsterdamse club versterkte zich eerder al met Zakaria Labyad en Sean Klaiber. Beide spelers krijgen veel speeltijd in het eerste elftal van Ajax en dat zal vanzelfsprekend ook het geval zijn met Haller.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op Ajax is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.