actueel background image

FA Cup Finale: Arsenal – Chelsea 1 augustus 2020

01 aug 2020 | 13:05 0

De Premier League is ondanks de corona-crisis gewoon afgerond, maar de laatste wedstrijden moeten in Engeland nog worden gespeeld. Zaterdagavond 1 augustus 2020 staat de finale van FA Cup op het programma. Het Wembley Stadium in Londen is het decor voor de topper tussen Arsenal en Chelsea.

De aftrap is al om 18:30 uur en een winnaar is moeilijk te voorspellen. Chelsea schatten wij hoger in, maar Arsenal kwam juist de laatste weken in vorm. Welke club gaat er met FA Cup vandoor in het seizoen 2019/2020?

Vooruitblik

Chelsea zal terugdenken aan de finale van de Europa League en wederom goed voor de dag komen. Beide clubs hebben de juiste vorm te pakken, maar ‘The Blues’ zijn toch een tikkeltje te sterk. Arsenal was het hele seizoen zoekende en wist pas in de laatste maanden goede resultaten te boeken. Wij verwachten ook een doelpuntrijk duel waarin beide clubs tot scoren komen. Het moet wel raar lopen wilt Giroud geen treffer achter zijn naam zetten.

Arsenal logo

Arsenal gaat voor Europees ticket

Arsenal eindigde het seizoen in de Premier League op een toch wat teleurstellende 8e plaats. De ploeg van trainer Mikel Arteta greep naast een Europees ticket, maar kan zich nu alsnog kwalificeren voor de UEFA Europa League. De Londense ploeg won drie van de laatste vier wedstrijden, waaronder de topduels tegen landskampioen Liverpool en Manchester City.

In de laatste speelronde werd Watford met 3-2 verslagen, nadat er eerder werd verloren bij Aston Villa. Opvallend is wel dat slechts één van de laatste 12 duels van Arsenal in een puntendeling eindigde. In zes van de laatste zeven wedstrijden van ‘The Gunners’ werd er door beide clubs minimaal één keer gescoord.

chelsea logo

Giroud in bloedvorm bij Chelsea

Chelsea wist zich in de laatste speelronde van de Premier League te verzekeren van een plekje in de groepsfase van de UEFA Champions League. Dit was grotendeels te danken en de Fransman Olivier Giroud. De spits scoorde in zes van de laatste zeven duels voor Chelsea en had dus een groot aandeel in het succes.

De club won acht van de laatste elf wedstrijden en speelde niet één keer gelijk. Het is zeker niet de eerste keer dat Chelsea een finale speelt tegen Arsenal, want hetzelfde affiche was vorig jaar de finale van de UEFA Europa League. Destijds won Chelsea overtuigend met 4-1.

Statistieken

– Arsenal won zeven van de laatste 12 wedstrijden
– Arsenal won in de laatste vier speelrondes van Liverpool, Manchester City en Watford
– Arsenal verloor enige tijd geleden nog van degradatiekandidaat Aston Villa
– Arsenal kreeg in vijf van de laatste zes wedstrijden minimaal één tegentreffer
– Arsenal speelde één van de laatste 12 duels gelijk
– Chelsea won acht van de laatste 11 wedstrijden
– Chelsea speelde geen van de laatste 11 duels gelijk
– Chelsea won vorig seizoen de Europa League finale met 4-1 tegen Arsenal
– Olivier Giroud scoorde in zes van de laatste zeven wedstrijden voor Chelsea

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.