actueel background image

Dit Europese dreamteam is transfervrij

30 mrt 2016 | 06:13 0

Het einde van het seizoen is aangebroken en daar horen natuurlijk traditiegetrouw transferperikelen bij. Boven de namen van enkele grote spelers als Zlatan Ibrahimovic en Michael Carrick hangen vraagtekens. Welke spelers zijn deze zomers transfervrij en gaan hoe dan ook verkassen? Wij zetten de grootste namen op een rij.

Zlatan Ibrahimovic

De meest uit het oog springende naam in deze lijst is ongetwijfeld die van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits kende een aantal uitstekende jaren bij het Paris Saint Germain maar heeft de club te kennen gegeven dat hij toe is aan een nieuw avontuur. Welke club Zlatan ook binnenhaalt, voor vuurwerk zorgt de spits ongetwijfeld. Bij PSG scoorde Zlatan in 122 wedstrijden maar liefst 113 doelpunten!

Moussa Dembele

De Franse speler Moussa Dembele kwam de afgelopen seizoen uit voor het Engelse Fulham. In 2012 verliet Dembele het Franse PSG om te gaan voetballen in Engeland, een stap die hem nog lang bij zal blijven. Twee seizoenen na de komst van Dembele degradeerde Fulham naar de Championship, terwijl PSG de weg omhoog inzette. Nu is het huwelijk tussen Fulham en Dembele voorbij en mag hij zijn geluk bij een nieuwe club beproeven.

Hatem Ben Arfa

Misschien wel één van de meest ongelukkige voetballers van Europa. Hatem Ben Arfa kende in het verleden veel blessureleed en zijn grootste blessure was die na een tackle van Nigel de Jong in 2010. Ben Arfa liep daarbij een dubbele beenbreuk op en kwam volgens kenners nadien niet meer op zijn niveau.

Nu loopt zijn contract bij het Franse OGC Nice af waardoor hij transfervrij vertrekt. De Fransman staat bekend om zijn snelle bewegingen en won in 2008 de prijs voor ‘grootste talent in de Ligue 1’.

Riccardo Montolivo

Een Italiaan in hart en nieren. Nog nooit verruilde Riccardo Montolivo een club voor een buiten Italië. Nadat Montolivo in het seizoen 2003/04 debuteerde bij Atalanta Bergamo ging het steeds beter met zijn carrière. In het seizoen 2005/06 werd de middenvelder overgenomen door het grotere AFC Fiorentina.

Bij Fiorentina bleek Riccardo Montolivo een degelijke speler en dit resulteerde in een overstap naar AC Milan in 2012. Sindsdien speelde Montolivo 4 jaar voor de Italiaanse grootmacht maar na een lang samenwerking komt er nu een einde aan het tijdperk Montolivo bij Milan. Misschien een Amerikaans of Chinees avontuur?

Michael Carrick

Een icoon in het Engelse voetbal is Michael Carrick. De speler speelde de laatste jaren voor het grote Manchester United maar moet het daar slechts doen met zo nu en dan een invalbeurt. Coach Louis van Gaal is niet heel gecharmeerd van Carrick, waardoor hij op zoek mag gaan naar een nieuwe club.

De inmiddels 33-jarige middenvelder begint al behoorlijk op leeftijd te raken, dus de kans dat een Europese topclub hem oppikt lijkt klein. In 286 wedstrijden die Carrick speelde voor de club uit Manchester, wist hij slechts 17 keer te scoren.

Sofiane Feghouli

Sofiane Feghouli is een Algerijnse voetballer die speelt bij de Spaanse topclub Valencia. Door de wat mindere prestaties onder coach Neville is de club wat ondergesneeuwd maar er spelen nog een aantal leuke voetballers. Feghouli speelt sinds 2010 bij Valencia maar heeft bij de Spaanse club te maken met hevige concurrentie.

Een uitleenbeurt naar het kleinere UD Almeria was de opmaat naar een uiteindelijke beendiging van de samenwerking tussen Valencia en Feghouli. De Algerijnse international is een plezier om naar te kijken en meerdere scouts hebben ongetwijfeld het vizier op hem gericht.

Patrice Evra

Een alombekende voetballer is Patrice Evra. De van origine Senegalese voetballer kwam in het verleden uit voor Manchester United waarna hij in 2014 de Engelse grootmacht verruilde voor Juventus. Bij Juventus heeft Evra al sinds zijn komst te maken met andere goede spelers die klaarstaan om zijn plek in het elftal in te nemen. Door deze ontwikkeling wordt de samenwerking tussen Juventus en Evra per deze zomer opgezegd en mag hij op zoek gaan naar een nieuwe club.

Martín Cáceres

Nog een verdediger voor wie de deur bij Juventus dichtgaat is Martín Cáceres. De Uruguayaan speelde in het verleden bij verschillende topclubs als FC Barcelona, Sevilla en nu bij Juventus. De laatste seizoenen speelt Martín Cáceres nauwelijks bij zijn club en Juventus heeft besloten het contract van de verdediger niet te verlengen.

Kolo Touré

Wordt vaak gezien als ‘de broer van Yaya’, maar kan wel degelijk voetballen. Kolo Touré speelde de afgelopen jaren onder andere bij Arsenal en Manchester City. De laatste jaren voetbalde Touré bij het Engelse Liverpool waarmee hij onlangs de finale van de Europa League verloor van Sevilla.

Mede door zijn leeftijd (35) heeft Liverpool besloten de samenwerking niet te verlengen waardoor Touré transfervrij is. Naar verluidt is Touré nu nog €2.000.000 waard.

Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel speelde de afgelopen jaren bij Paris Saint Germain onder het gezelschap van Zlatan Ibrahimovic. Waar Zlatan er zelf voor koos zijn contract niet te verlengen, ligt dat bij Van der Wiel net wat anders. PSG voelt niets voor een verlenging waardoor Gregory van der Wiel binnenkort op straat komt te staan.

De verdediger kwam in het verleden 6 jaar uit in het eerste van Ajax en de grote vraag is waar de Nederlander nu gaat voetballen. Keert hij terug naar het land waar het allemaal begon? Of gaat hij zijn zakken vullen in een ander land?

Steve Mandanda

De Frans-Congolese keeper Steve Mandanda is al jaren een vaste kracht in het elftal van de Franse club Olympique Marseille. Ook in het Franse elftal was Mandanda jarenlang een vaste kracht. Jarenlang was de keeper aanvoerder bij zijn Franse club maar nu lijkt het er sterk op dat zijn aflopende verbintenis niet verlengd wordt waardoor Mandanda en Marseille uit elkaar gaan.

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.