actueel background image

Eredivisie speelronde 34: de allerlaatste van het seizoen

26 mei 2023 | 12:24 1

De landskampioen van Eredivisie seizoen 2022-2023 is bekend. Ook is er bekend welke clubs er definitief degraderen naar en promoveren vanuit de Keuken Kampioen Divisie. Toch worden er nog play-offs gespeeld en afgelopen weekend werd duidelijk dat FC Emmen zich op mag gaan maken voor die play-offs. Maar eerst het programma van de allerlaatste speelronde in de Eredivisie.

Europa League achtste finale het gaat nu echt beginnen content

Twente treft Ajax

Twente en Ajax openen de laatste speelronde van dit seizoen. Nouja, openen? Alle wedstrijden worden op hetzelfde tijdstip gespeeld, maar toch. Je snapt waar we heen willen. Twente staat op een keurige vijfde plek in de competitie en na deze ronde wordt er bekend tegen wie zij het gaan opnemen in de strijd om een Europees ticket. De strijd om dat ticket ligt namelijk nog vol open. Ajax kan nog op plek twee eindigen dit seizoen. Voor hen is de overwinning erg belangrijk.

Zondag 28 mei, 14.30 uur: FC Twente – Ajax

Feyenoord sluit succesvol seizoen af tegen Vitesse

Vitesse en Feyenoord troffen elkaar ook in speelronde 1 van de Eredivisie. Wie had toen gedacht dat het seizoen zo lekker zou gaan lopen voor Feyenoord? Inmiddels mogen de Rotterdammers zich landskampioen van seizoen 2022/2023 noemen en is deze wedstrijd eigenlijk meer voor de eer. Voor beide clubs staat er nu niks meer op het spel dus er kan zonder druk gevoetbald worden. Gewoon een heerlijk potje voetbal op zondag.

Zondag 28 mei, 14:30 uur: Feyenoord – Vitesse

NEC op bezoek bij Fortuna

Ook voor deze twee clubs geldt dat zij veilig zijn in de Eredivisie. En ook voor deze clubs staat er niets meer op het spel, behalve de eer natuurlijk. NEC zou bij winst nog wel de top 10 in kunnen, dus de kans is groot dat de club daar ook voor gaat. De vorige wedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-2 overwinning voor NEC. Pakt de club uit Nijmegen nogmaals de drie punten?

Zondag 28 mei, 14:30 uur: Fortuna Sittard – NEC

Cambuur speelt laatste wedstrijd in de Eredivisie

Cambuur neemt het in de laatste speelronde van dit seizoen op tegen RKC Waalwijk. En waar RKC in theorie nog kans maakt op play-offs voor Europees voetbal, mag de club uit Leeuwarden afscheid nemen van de Eredivisie. Dit is namelijk de laatste wedstrijd die zij in de hoogste competitie van Nederland spelen. We zien Cambuur volgend seizoen terug in de Keuken Kampioen Divisie.

Zondag 28 mei, 14:30 uur: SC Cambuur – RKC Waalwijk

PSV gaat strijden voor plek twee

Het is hommeles bij PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij is deze week per direct opgestapt bij de club en dat nog vóór de laatste speelronde is gespeeld. Toch draait de club uit Eindhoven zeker geen slecht seizoen. PSV kan namelijk gewoon als tweede eindigen in de Eredivisie. Moet het deze wedstrijd wel winnen. Met alles wat er gaande is misschien een moeilijke opgave? AZ wil deze wedstrijd ook maar al te graag winnen. De spannendste wedstrijd van de zondag, zonder twijfel!

Zondag 28 mei, 14:30 uur: PSV – AZ

Handhavers Eredivisie treffen elkaar

In Rotterdam was er groot feest het afgelopen weekend. En nee, we hebben het niet over het kampioenschap van Feyenoord, maar over de vreugde in het Van Donge en de Roo stadion. Excelsior speelt namelijk ook volgend seizoen weer in de Eredivisie na een knappe overwinning op Fortuna Sittard. Komend weekend treft het FC Volendam, die andere club die verzekerd is van nog een jaar Eredivisie-voetbal. Geen kwaad bloed dus, bij deze match.

Zondag 28 mei, 14:30 uur: FC Volendam – Excelsior

Ook van Groningen nemen we afscheid

Nog zo’n wedstrijd voor de eer. FC Groningen treft Sparta in de laatste speelronde van dit seizoen. En ook FC Groningen zien we volgend seizoen niet meer terug in de Eredivisie, maar in de Keuken Kampioen Divisie. Na 23 jaar komt er een einde aan het Eredivisie-avontuur van FC Groningen. Voor Sparta is het seizoen nog niet voorbij, want zij spelen in juni nog play-offs om Europees voetbal. Sparta neemt het dan op tegen Utrecht.

Zondag 28 mei, 14:30 uur: FC Groningen – Sparta

Eagles op bezoek bij SC Heerenveen

Voor Heerenveen is deze laatste wedstrijd zeker geen onbelangrijke. Ook zij maken nog kans op de play-offs voor Europees voetbal. De enige voorwaarde? Winnen van Go Ahead Eagles. En dat blijkt niet altijd een makkelijke opgave. De laatste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Lukt het Heerenveen om te winnen?

Zondag 28 mei, 14:30 uur: SC Heerenveen – Go Ahead Eagles

Utrecht treft Emmen

FC Emmen mag zich na deze speelronde op gaan maken voor nacompetitie. De club wist afgelopen weekend niet te winnen van Feyenoord en moet zich dus via de nacompetitie zien te handhaven in de Eredivisie. Deze laatste wedstrijd is er ook niets meer mogelijk voor Emmen. FC Utrecht bevindt zich weer aan de andere kant van het scenario, want zij spelen in juni nog play-offs om Europees voetbal. Een wereld van uitersten dus.

Zondag 28 mei, 14:30 uur: FC Utrecht – FC Emmen

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.