actueel background image

Eredivisie speelronde 32: laatste loodjes

12 mei 2023 | 07:27 0

Nog drie speelrondes te gaan in de Eredivisie en dan is het seizoen alweer voorbij. De landskampioen is al bekend. Koploper Feyenoord kan het dit weekend officieel maken. De strijd om de tweede plek is inmiddels ook al gestreden. Er wordt nu gestreden om plek drie door Ajax en AZ, maar écht spannend is het onder in de competitie. Voor Vitesse, FC Volendam, FC Emmen en Excelsior is het alles of niets de komende weken. Het is nog mogelijk dat zij play-offs om degradatie moeten spelen. We nemen je mee in het programma van speelronde 32 in de Eredivisie.

De Tukkers treffen NEC

FC Twente staat op een keurige vijfde plek. Meestrijden om plek drie wordt een hele lastige opgave, maar zeg nooit nooit. Tegenstander van dit weekend is middenmoter NEC. Van de laatste vijf onderlinge duels won FC Twente er drie. De clubs zijn dus enigszins aan elkaar gewaagd.

Vrijdag 12 mei, 20:00 uur: FC Twente – NEC

Sparta op bezoek bij Volendam

Het vorige duel tussen Sparta en Volendam eindigde in een 4-0 overwinning voor Sparta. Is de toon dan al direct gezet voor de wedstrijd van dit weekend? Zeker niet! Sparta speelt wel een fantastisch seizoen en staat momenteel op plek zes. Voor FC Volendam is het zaak om te winnen als de club volgend jaar nog Eredivisie voetbal wil spelen. Directe degradatie is niet meer mogelijk, maar play-offs om degradatie wel. De club heeft slechts twee punten meer dan nummer 16 Excelsior, dus een overwinning of een verliespartij kan cruciaal zijn.

Zaterdag 13 mei, 18:45 uur: Volendam – Sparta

Excelsior moet

Voor Excelsior is het erop of eronder. De club staat 16e in de Eredivisie en als de stand zo blijft, speelt de club play-offs om degradatie. FC Emmen staat op hetzelfde aantal punten als de Rotterdammers en FC Volendam en Vitesse zijn ook niet ver weg. Als het van de 16e plek af wil, moet Excelsior dit weekend winnen. Een lastige opgave, gezien de club op bezoek mag bij SC Heerenveen. De laatste drie van de vijf onderlinge duels werden gewonnen door Heerenveen. Spannende wedstrijd dus.

Zaterdag 13 mei, 20:00 uur: SC Heerenveen – Excelsior

Leuke pot tussen Utrecht en RKC

Utrecht staat zevende in de competitie, RKC achtste. Wat we kunnen verwachten van deze wedstrijd? Gewoon een leuke pot voetbal. Niet meer, niet minder. Beide clubs strijden nergens meer om en zijn volgend seizoen gewoon weer terug te vinden in de Eredivisie. Een wedstrijd zonder grote belangen dus. Al wil RKC SC Heerenveen wel voorblijven. Of dat gaat lukken, is een tweede.

Zaterdag 13 mei, 21:00 uur: FC Utrecht – RKC Waalwijk

Vitesse kan verder afstand nemen van gevarenzone

Met 31 punten is Vitesse zeker nog niet veilig, maar als het wint van Cambuur dit weekend wel. Het treft met de hekkensluiter zeker geen moeilijke tegenstander, dus drie punten op zak houden zou een makkie moeten zijn. Het vorige duel eindigde in een 3-0 overwinning voor de club uit Arnhem. Hoeveel doelpunten zullen er in deze wedstrijd vallen?

Zondag 14 mei, 12:15 uur: Vitesse – SC Cambuur

Ajax richt pijlen op plek drie

Hoewel plek drie natuurlijk geen plek is waar je van tevoren voor settelt, lijkt het dit seizoen toch het hoogst haalbare voor Ajax. Samen met AZ wordt er gevochten om op plek drie te eindigen in de Eredivisie. Ajax kan dit weekend een grote sprong maken, want het treft FC Groningen. De Trots van het Noorden speelt volgend seizoen definitief in de Keuken Kampioen Divisie. De vorige editie eindigde in een 6-1 overwinning voor Ajax. Of het weer zo’n wedstrijd wordt? Het zou zomaar kunnen.

Zondag 14 april, 14:30 uur: FC Groningen – Ajax

Feyenoord kan landstitel pakken

Vorige week was Feyenoord afhankelijk van PSV of het toen al landskampioen zou worden. Dat werd hem niet, want PSV won van Sparta. Komend weekend is het écht zo ver: Feyenoord speelt zijn kampioensduel. Tegen Go Ahead Eagles. In eigen huis. Een beter scenario is er niet voor de Rotterdammers, toch? De vorige wedstrijd tussen de Eagles en Feyenoord was een waar spektakel. Kat in ’t bakkie voor Feyenoord? Of gaan de Eagles er met gestrekt been in?

Zondag 14 mei, 16:45 uur: Feyenoord – Go Ahead Eagles

PSV treft Fortuna

Fortuna Sittard is zo goed als veilig en verzekerd van nog een seizoen in de Eredivisie. Met nog drie speelrondes te gaan, zou de club het moeten kunnen overleven. Tegenstander van dit weekend is PSV. Zij plaatsen zich met plek twee voor kwalificatie voor de Champions League en willen die plek maar al te graag behalen. Want als je geen landskampioen meer kan worden, dan is het zaak om te settelen voor het op een na beste scenario. In theorie zou deze wedstrijd drie makkelijke punten op moeten leveren.

Zondag 14 mei, 20:00 uur: PSV – Fortuna Sittard

AZ krijgt FC Emmen op bezoek

Ook voor FC Emmen is het spannend de komende weken. De club staat op een 15e plek en is daarmee op dit moment veilig, maar qua punten staat het gelijk met Excelsior. En laat Excelsior nou in de gevarenzone staan. Aan FC Emmen de taak om te winnen. Komend weekend treft het AZ, een lastige tegenstander. AZ doet er alles aan om Ajax van plek drie te stoten en zelf die derde plek in te nemen. Het wordt weer een spannend Eredivisie-weekend.

Zondag 14 mei, 20:00 uur: AZ – FC Emmen

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.