actueel background image

Eredivisie speelronde 23: topclubs moeten draad oppakken

24 feb 2023 | 13:00 0

Het was geen beste week voor het Nederlandse voetbal. Ajax en PSV liggen allebei al voor de achtste finale uit Europa. Kunnen zij die Europese domper van zich afspelen in de Eredivisie? En wat gaat er onderin gebeuren?

Eredivisie week 7

Finale voor FC Groningen

Het klinkt cliché, maar iedere wedstrijd is vanaf nu een finale voor FC Groningen. De Trots van het Noorden vecht serieus tegen degradatie en moet tegen directe concurrent Excelsior winnen om weer hoop te krijgen op een langer verblijf in de Eredivisie. Vorige speelde Groningen ook in eigen huis tegen een directe concurrent, maar toen bleef het steken op een gelijkspel. Gaat het deze week beter?

Zaterdag 16:30 uur: FC Groningen – Excelsior

Laatste hoop op Europees voetbal

De nummer acht en de nummer negen van de Eredivisie ontmoeten elkaar zaterdag in Heerenveen. RKC komt namelijk op bezoek in Friesland. RKC doet het geweldig dit seizoen en mag nog dromen van play-offs. Om die droom levend te houden moet er wel gewonnen worden van Heerenveen. Voor de Friezen geldt eigenlijk hetzelfde. Ook zij moeten winnen om de Europese droom in leven te houden. Wie trekt er aan het langste eind?

Zaterdag 18:45 uur: sc Heerenveen – RKC Waalwijk

AZ moet titelaspiraties levend houden

AZ maakte afgelopen weekend een pas op de plaats in de titelrace door in De Kuip te verliezen van Feyenoord. Maar de titeldroom is er nog altijd. Het verschil is ‘slechts’ vijf punten en na dit weekend kan alles weer anders zijn. Dan is het wel lekker om Cambuur op bezoek te krijgen. Het dolende Cambuur staat laatste en er moet heel wat gebeuren willen zij in de Eredivisie blijven dit seizoen. Een monsterscore in Alkmaar ligt op de loer.

Zaterdag 20:00 uur: AZ – SC Cambuur

FC Volendam wil lijn doortrekken

Voor de winterstop was FC Volendam al ten dode opgeschreven door alle kenners. Aan degradatie leek geen ontkomen meer, maar inmiddels is alles anders aan De Dijk. Volendam pakt na de winterstop veel punten en staat zelfs op een veilige plaats. Al zijn de degradatiezorgen nog niet weg. Een overwinning in Nijmegen zaterdag kan aan die zorgen voorlopig een einde maken, maar winnen bij N.E.C. is niet eenvoudig.

Zaterdag 21:00 uur: N.E.C. – FC Volendam

Gekkenhuis in Sittard

Gekkenhuis deze week in Sittard. Het stadion is stijf uitverkocht en het is lang geleden dat een wedstrijd zo populair was als die van aankomende zondag. Dan komt Feyenoord op bezoek. Het zou ons niets verbazen als in de thuisvakken veel gejuicht wordt bij doelpunten van de Rotterdammers. En die worden wel verwacht. Feyenoord is koploper en wil koploper blijven. Dan moet Fortuna geen probleem zijn.

Zondag 12:15 uur: Fortuna Sittard – Feyenoord

Ajax wil zich revancheren

Een pijnlijke avond donderdag in Berlijn voor Ajax. 1. FC Union Berlin was met 3-1 te sterk en dus is het Europese avontuur in februari al over. In de slotfase en na de wedstrijd lieten sommige Ajacieden hun frustratie gaan en werd het nog pijnlijker. Zondag gaat Ajax op bezoek in Arnhem bij Vitesse. Dan moeten ze laten zien met tegenslag om te kunnen gaan.

Zondag 14:30 uur: Vitesse – Ajax

FC Emmen wil weer eens winnen

Eind januari leek de wereld ineens zo mooi aan de Oude Meerdijk. FC Emmen won van topclub PSV en de hoop was weer helemaal terug. Inmiddels won Emmen al vijf wedstrijden op rij niet meer en zijn de zorgen voelbaar. Zondag hoopt de ploeg van Dick Lukkien eindelijk weer de volle buit te pakken wanneer Go Ahead Eagles op bezoek komt.

Zondag 14:30 uur: FC Emmen – Go Ahead Eagles

Topper als afsluiter

We sluiten het Eredivisieweekend af in Eindhoven met de topper tussen PSV en FC Twente. Beide clubs hopen nog heel stilletjes op de titel, al zijn ze eigenlijk al door iedereen afgeschreven. Eén ding is zeker, de winnaar mag blijven dromen. Voor de verliezer is het qua titelaspiraties over en uit. De druk ligt bij PSV. Aan hun Europese droom kwam donderdag al een einde. De titeldroom moet levend gehouden worden, anders wordt het wel een heel karig seizoen.

Zondag 16.45 uur: PSV – FC Twente

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.