actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 20)

29 jan 2021 | 11:58 0

De doordeweekse speelronde in de Eredivisie heeft voor grote winnaars en verliezers gezorgd. Ajax en PSV wisten dankzij een overwinning afstand te nemen van de concurrentie. Vitesse, AZ en Feyenoord gingen namelijk allemaal onderuit. De laagst geklasseerde clubs pakten geen punten en moeten aan de bak om degradatie te voorkomen. In speelronde 20 kunnen wij gaan genieten van Super Sunday, aangezien er twee absolute krakers op het programma staan. Lees snel verder.

Heracles Almelo – FC Groningen (zaterdag, 16:30 uur)

Heracles Almelo staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Heraclieden wonnen twee van de laatste vijf wedstrijden. Er werd alleen verloren bij FC Utrecht (2-0) en Feyenoord (3-2). Afgelopen week pakte de ploeg belangrijke punten door te winnen van sc Heerenveen (1-0) en gelijk te spelen tegen PEC Zwolle (2-2). In eigen huis werden de laatste twee duels gewonnen. Opvallend genoeg won Heracles Almelo vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen FC Groningen.

FC Groningen staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Groningse club verloor slechts één van de laatste vijf wedstrijden. FC Groningen verloor vorig weekend met 1-0 bij Vitesse en won doordeweeks met 3-0 van laagvlieger ADO Den Haag. De ploeg verloor slechts één van de laatste vier uitduels. Eind december 2020 ging FC Groningen in eigen huis nog met 0-1 onderuit tegen Heracles Almelo. Revanchegevoelens zullen dus zeker aanwezig zijn bij de bezoekende ploeg.

FC Utrecht – PEC Zwolle (zaterdag, 18:45 uur)

FC Utrecht staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 27 punten. De Utrechtse club zat in een diep dal, waarin er voornamelijk veel werd gelijkgespeeld. Echter is de weg omhoog ingeslagen, dankzij drie knappe overwinningen op rij. Er werd met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo en ook Sparta Rotterdam (0-1) moest eraan geloven. Doordeweeks wist FC Utrecht te stunten door met 0-1 te winnen op bezoek bij AZ. Eerder dit seizoen speelde FC Utrecht doelpuntloos gelijk bij PEC Zwolle.

PEC Zwolle staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 21 punten. De Zwollenaren wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijden, maar degradatiestress is niet aan de orde. Vorig weekend won PEC Zwolle knap met 1-3 bij Willem II en doordeweeks werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. PEC Zwolle won in 2015 voor de laatste keer in Utrecht. De laatste zes uitduels in de Galgenwaard gingen verloren.

Fortuna Sittard – VVV-Venlo (zaterdag, 20:00 uur)

Fortuna Sittard staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Limburgse club beleefde tussen 5 december en 10 januari een geweldige tijd met vele overwinningen. Echter werd de ploeg onlangs uitgeschakeld in de KNVB Beker door NEC en bleek Ajax te sterk (1-2). Afgelopen week werd er wel met 1-2 gewonnen van RKC Waalwijk. De Duitse spits Polter is er vanwege een schorsing niet bij.

VVV-Venlo staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 22 punten. Het gaat bij de club nog maar om één speler. De Griek Giakoumakis is in een korte tijd uitgegroeid tot een clublegende. De spits noteerde dit seizoen al 20 doelpunten en was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 4-1 overwinning op Vitesse. Giakoumakis scoorde namelijk viermaal. VVV-Venlo is al zes duels op rij ongeslagen, het won zelfs vijf duels. Kort voor de overwinning op Vitesse werd ook FC Twente met 0-1 verslagen.

Vitesse – RKC Waalwijk (zaterdag, 21:00 uur)

Vitesse staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 41 punten. De Arnhemmers liepen afgelopen week tegen een pijnlijke 4-1 nederlaag aan bij VVV-Venlo. Vitesse won vijf van de laatste zes wedstrijden en kan meestrijden om de Europese tickets. Vitesse speelde dit seizoen 10 thuisduels, waarvan er negen werden gewonnen en één duel gelijk eindigde. De Arnhemmers behaalde al 25 punten in eigen huis.

RKC Waalwijk staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 14 punten. De ploeg won dit seizoen pas drie wedstrijden en zal wederom moeten vechten tegen degradatie. RKC Waalwijk staat nog buiten de gevarenzone, maar het verschil is klein. RKC won twee van de negen wedstrijden op vreemde bodem en ging zesmaal onderuit. Eerder dit seizoen won Vitesse nog met 0-1 bij de degradatiekandidaat. In 2013 wist RKC Waalwijk voor het laatst een duel tegen de aankomende tegenstander te winnen.

FC Twente – sc Heerenveen (zondag, 12:15 uur)

FC Twente staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 29 punten. De Tukkers wisten geen van de laatste vier wedstrijden in winst om te zetten. Afgelopen week werd er met 0-1 verloren van VVV-Venlo en eindigde het duel tegen Sparta Rotterdam in een doelpuntloos gelijkspel. Opmerkelijk is vooral dat FC Twente de laatste vijf thuiswedstrijden verloor. Het kwam in die wedstrijden slechts tweemaal tot scoren en het incasseerde 11 tegendoelpunten.

sc Heerenveen staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 25 punten en kan bij een overwinning zeer dichtbij FC Twente komen op de ranglijst. Afgelopen week won sc Heerenveen met 3-0 van Feyenoord en dat heeft voor het nodige zelfvertrouwen gezorgd binnen de selectie. De Friese club won tussen 8 november en 17 januari geen enkele wedstrijd. De ploeg herstelde zich dus door de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken en ruim te winnen van Feyenoord. Vorig seizoen won sc Heerenveen met 2-3 in Enschede.

Feyenoord – PSV (zondag, 14:30 uur)

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 35 punten. De Rotterdammers beleven een pittige en roerige tijd. Er werd verloren van Ajax (1-0), AZ (2-3) en sc Heerenveen (3-0). Tussendoor bereikte Feyenoord wel de volgende ronde van de KNVB Beker door met 3-2 te winnen van Heracles Almelo. De ploeg lijkt weer zoekende naar de goede vorm, dus deze topper komt op een moeilijk moment. Feyenoord won drie van de laatste vier thuiswedstrijden. Daarnaast won Feyenoord ook vier van de laatste vijf thuisduels tegen PSV.

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 43 punten. Halverwege januari verloor PSV met 1-3 van AZ, maar sindsdien werd er viermaal op rij gewonnen. Er werd gewonnen van Sparta Rotterdam (3-5), FC Volendam (0-2), RKC Waalwijk (0-2) en FC Emmen (2-0). Daarnaast is PSV al negen uitduels op rij ongeslagen, inclusief de Europa League wedstrijden. PSV won slechts één van de laatste vijf uitduels in Rotterdam.

Willem II – FC Emmen (zondag, 14:30 uur)

Willem II staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 10 punten. De Tilburgse club besloot trainer Adrie Koster te ontslaan. Korte tijd daarna werd er met 3-1 verloren bij Ajax. Willem II won dit seizoen pas twee wedstrijden en wist geen van de laatste 11 duels te winnen. In drie van de laatste vier wedstrijden incasseerde de ploeg drie tegendoelpunten. Overigens kwam Willem II in de laatste zeven duels ook zelf minimaal één keer tot scoren. In eigen huis won Willem II op 21 november 2020 voor het laatst een competitieduel.

FC Emmen staat op de 18e plaats met 6 punten en moet steeds meer gaan vrezen voor directe degradatie. De club uit Drenthe won nog geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. FC Emmen verloor zelfs zes van de laatste zeven wedstrijden en is het spoor bijster. De ploeg speelde wel in twee van de laatste drie uitduels gelijk. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in 1-1. Als FC Emmen nog iets van het seizoen wilt maken dan zal het moet winnen in Tilburg.

AZ – Ajax (zondag, 16:45 uur)

AZ staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Alkmaarse club presteert ongekend wisselvallig. AZ won zes van de laatste negen competitieduels en speelde driemaal gelijk. Er werd vorig weekend met 2-3 gewonnen bij Feyenoord, maar enkele dagen later verloor de ploeg met 0-1 van FC Utrecht. Nu wacht er een duel tegen de koploper. Ruim een week geleden was dit ook een affiche in de KNVB Beker, Ajax won toen met 0-1 in het AFAS Stadion. AZ won drie van de laatste vier onderlinge duels tegen Ajax.

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 47 punten. De Amsterdamse club is al 10 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste vijf duels werden gewonnen, maar er zat geen grote uitslag tussen. Vorig weekend werd er krap met 1-2 gewonnen bij Fortuna Sittard en afgelopen donderdagavond was de ploeg met 3-1 te sterk voor Willem II. Ajax won twee van de laatste vier uitwedstrijden in Alkmaar.

ADO Den Haag – Sparta Rotterdam (zondag, 16:45 uur)

ADO Den Haag staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 11 punten. De Haagse club kent wederom een moeilijk seizoen. Er werd pas tweemaal gewonnen en maar liefst 12 keer verloren. Pijnlijke statistieken voor een club als ADO Den Haag. De ploeg kwam pas 16 keer tot scoren, het minste van alle clubs in de Eredivisie. ADO wist geen van de laatste vijf wedstrijden te winnen en ging vier keer onderuit. Afgelopen week bleek FC Groningen met 3-0 te sterk.

Sparta Rotterdam staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Rotterdamse club Sparta won zesmaal en ging negen keer onderuit. Sparta Rotterdam wist drie van de laatste vier uitwedstrijden te winnen. Echter won de club maar één van de laatste vijf wedstrijden. Eerder dit seizoen wist Sparta de aankomende opponent te vernederen door met 6-0 te winnen. Vorig seizoen won Sparta met 1-2 in het Cars Jeans Stadion.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.