actueel background image

Cyriel Dessers: de topscorer van de Eredivisie

04 jun 2020 | 08:54 0

Aanvaller Cyriel Dessers werd op 8 december 1994 geboren in het Belgische Leuven. De Nigeriaanse-Belg werd kortgeleden voor de eerste keer opgeroepen voor het Nigeriaanse elftal. In het seizoen 2019/2020 nam Heracles Almelo de doelpuntenmaker over van FC Utrecht en met succes. Dessers noteerde afgelopen seizoen 15 doelpunten en werd daarmee topscorer van de Eredivisie. De topscorerstitel moest hij overigens wel delen met aanvaller Steven Berghuis.

Topscorer van de Eredivisie

Het Eredivisie-seizoen werd vroegtijdig beëindigd door het coronavirus, maar prijzen werden wel verdeeld. De topscorerstitel ging uiteindelijk naar Dessers én naar Berghuis. Het tweetal kwam 15 keer tot scoren.

‘Dat besef moet nog echt komen. Het is een ongelofelijke eer en heel mooi dat je dit op je palmares mag zetten. Dat dit later op mijn Wikipedia-pagina kan komen. Daar ben ik echt heel trots op‘, aldus Dessers.

FC Utrecht liet de spits vertrekken nadat Adrián Dalmau werd overgenomen van uitgerekend Heracles Almelo.

Dessers is vooral trots op zijn treffer tegen Ajax, want dankzij zijn doelpunt won Heracles Almelo van de regerend landskampioen.

‘Het moment was fantastisch omdat het tegen Ajax was en ook nog eens beslissend. Aan de andere kant, die tegen Twente vond ik ook fantastisch. De sfeer in die wedstrijd was ongelofelijk. Alles wat er rondom die wedstrijd speelde, dat was ook echt wel een heel speciaal moment en een heel speciale goal voor mij.’

De carrière van Dessers

Cyriel Dessers doorliep de jeugdopleiding van het Belgische Oud-Heverlee Leuven. Hij mocht op 16 maart 2014 debuteren voor de eerste ploeg van de club. Dessers speelde slechts één wedstrijd voor de club. In datzelfde jaar werd de aanvaller overgenomen door Lokeren, waar hij een driejarig contract tekende. In het seizoen 2014/2015 kwam Dessers dan ook voor de eerste keer tot scoren op professioneel niveau.

NAC Breda

In de zomer van 2016 maakte Dessers de overstap naar NAC Breda. In 2017 mocht de Brabantse club deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. In de finale tegen NEC uit Nijmegen scoorde de spits driemaal en won NAC Breda met 1-4. De voetbalclub promoveerde naar het hoogste niveau. Dessers kwam in totaal 29 keer tot scoren in het succesvolle seizoen.

FC Utrecht

De kwaliteit van Dessers werd ook opgemerkt in de subtop van de Eredivisie. Op 1 juli 2017 werd Dessers verkocht aan FC Utrecht. De spits noteerde op 11 augustus 2017 al direct zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau tegen ADO Den Haag (0-3). Hij kwam die wedstrijd tweemaal tot scoren. Echter bleef het succes bij FC Utrecht uit, Dessers moest steeds vaker plaatsnemen op de bank.

Heracles Almelo

In juli 2019 werd Dessers dan ook verkocht aan Heracles Almelo. Wederom duurde het niet lang voordat de spits zijn eerste doelpunt noteerde. Op 24 augustus 2019 kwam de aanvaller tot scoren tegen Vitesse (1-1). Begin november 2019 noteerde de spits zelf een hattrick door driemaal te scoren in het met 6-1 gewonnen duel tegen VVV-Venlo. De competitie werd vroegtijdig beëindigd vanwege het coronavirus, waardoor Dessers automatisch topscorer werd.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.