actueel background image

Corona-update: Project Restart en de Duitse bekerfinale

12 mei 2020 | 13:10 0

De Bundesliga staat op het punt van beginnen en de overige grote voetbalcompetities lijken te volgen. De Spaanse La Liga wordt halverwege juni hervat en de Premier League misschien zelfs al eerder!

De Britse regering heeft goedkeuring gegeven voor de herstart van de competitie. Het zogeheten ‘Project Restart’ kan nog worden tegengehouden door de voetbalclubs, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat de bal begin juni weer rollen in Engeland.

In dit artikel vertellen we je meer over het Engelse Project Restart. Ook geven we je een kijkje in de herstart van het voetbal in Duitsland.

Premier League zonder publiek

Afgelopen week werd door de Britse regering aangegeven dat de sportevenementen achter gesloten deuren weer hervat mogen worden. Wel pas na 1 juni 2020. Hoewel de datum nog niet definitief is, lijkt het erop dat de Premier League wel weer hervat gaat worden. Vanzelfsprekend zal er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. Mocht er een tweede corona-golf volgen, dan zal ook dit project weer van tafel worden geveegd.

Diverse clubs zijn nog niet overgehaald om weer van start te gaan. Een van de ideeën is dat alle clubs op neutraal terrein spelen en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Sponsoren betalen vaak alleen uit bij thuisduels in het eigen stadion en het thuisvoordeel is compleet verdwenen. Daarnaast zijn er strenge eisen omtrent de politiebeveiliging en dat kost veel geld. Er moet dan ook nog veel worden besproken. Later in de maand mei zal er een stemronde zijn en valt de definitieve beslissing.

Duitse bekerfinale op 4 juli 2020

Aankomend weekeinde gaat de bal gaan rollen in de Bundesliga en de 2. Bundesliga. Ook de Duitse bekerfinale is in het programma opgenomen.

De finale van de DFB-Pokal zal gespeeld worden op zaterdag 4 juli in het Olympiastadion van Hertha BSC. Er is ook bij de bekerfinale geen publiek aanwezig. De halve finales worden gespeeld op 9 juni (Bayern München – Eintracht Frankfurt) en 10 juni (1. FC Saarbrücken – Bayer Leverkusen).

Alle drie de Duitse bekerduels worden afgewerkt in de middaguren, aangezien de Berlijnse politie al heeft aangegeven zich niet te willen inzetten in de avonduren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.