actueel background image

Breaking: Bundesliga mag eind mei worden hervat

06 mei 2020 | 17:06 0

De Bundesliga wordt eind mei 2020 weer hervat. De Duitse voetbalcompetitie lag al sinds 13 maart stil, maar krijgt als eerste topcompetitie weer een vervolg.

Woensdagmiddag werd door de regering en de deelstaten besloten dat de clubs weer tegen elkaar mogen uitkomen. Wanneer de eerste wedstrijden op het programma staan is nog onbekend, maar dat wordt rond 15 mei bekend gemaakt. Naast de Bundesliga gaat er ook weer gevoetbald worden op het tweede niveau van Duitsland.

Er zijn natuurlijk wel zaken om rekening mee te houden. Dat vertellen we je in dit artikel.

Strenge regels

De clubs uit de Bundesliga en de 2. Bundesliga moeten zich aan strenge regels houden wanneer de bal weer gaat rollen. Er staan nog 82 wedstrijden op het programma op het hoogste niveau.

  • De wedstrijden worden afgewerkt zonder publiek en met maximaal 126 mensen in het stadion
  • De volledige selecties moeten twee weken in quarantaine
  • Alle spelers en de technische staf worden getest op het virus

De spelers en staf van alle 36 clubs uit de Bundesliga en de 2. Bundesliga zijn een week geleden al getest op het coronavirus. Onder de 1724 geteste personen waren er 10 positief, waaronder twee voetballers uit de selectie van 1. FC Köln.

Bundesliga klein

Profclubs zijn al in training

De meeste clubs uit de Bundesliga zijn al sinds begin april begonnen met trainen. Echter werd dat wel gedaan in groepjes met maximaal vijf spelers en twee stafleden. De hervatting van de competitie is goed nieuws voor de clubs, aangezien zij nu de volledige inkomsten krijgen uit de tv-gelden.

Kanshebbers voor de landstitel

De voetbalclubs in de Bundesliga moeten nog 9 speelrondes afwerken. Er staat ook nog een inhaalduel tussen Werder Bremen en Eintracht Frankfurt op het programma. Bayern München is momenteel de grootse titelkandidaat met 55 punten, Borussia Dortmund volgt op de ranglijst met vier punten achterstand.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de bundesliga is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.