actueel background image

Blijft de top vier ongewijzigd na deze Eredivisie speelronde?

14 apr 2023 | 10:46 0

Komend weekend wordt speelronde 29 in de Eredivisie afgetrapt. Met ook deze ronde weer een aantal leuke wedstrijden. De grote clubs zijn al aan het voorbereiden op de topwedstrijden die er aankomen in de volgende speelrondes, maar dat neemt niet weg dat er gewoon gefocust moet worden op het hier en nu. Het programma van speelronde 29 bekijk je op VoetbalUitslagen.

Ajax Twente content

Excelsior kan zichzelf veilig stellen

In Kralingen krijgen ze vanavond Go Ahead Eagles op bezoek. Hoewel het een lastige pot kan zijn voor de Rotterdammers, hangt er wel veel vanaf. Zij kunnen bij winst over FC Emmen heen. Emmen treft Ajax dit weekend en zal dus geen drie punten pakken, maar doet Excelsior dat wel, is het FC Emmen dat zich op kan maken voor de play-offs om degradatie. Een spannende wedstrijd dus, in Rotterdam. De Eagles kunnen ook een plekje stijgen.

Vrijdag 14 april, 20:00 uur: Excelsior – Go Ahead Eagles

Groningen maakt zich op voor degradatie

Al sinds 2000 speelt FC Groningen onafgebroken in de Eredivisie. Toch lijkt het doek nu te vallen voor de club. De achterstand op Excelsior bedraagt maar liefst zeven punten en dat is gewoon te veel om nog iets van te kunnen maken. De tegenstander van dit weekend is RKC Waalwijk, de club die afgelopen weekend met 5-1 verloor van koploper Feyenoord. Beide clubs kunnen de punten dus wel gebruiken.

Zaterdag 15 april, 18:45 uur: RKC – FC Groningen

Sparta treft Heerenveen

SC Heerenveen reist dit weekend af naar Het Kasteel om daar na lange tijd weer eens drie punten te halen. De afgelopen drie onderlinge wedstrijden eindigden in een gelijkspel, dus het is tijd dat een club nu eens de overhand neemt. Maar of het Sparta of Heerenveen wordt, is nog maar de vraag. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Zaterdag 15 april, 21:00 uur: Sparta – Heerenveen

Vitesse reist af naar Nijmegen

NEC krijgt dit weekend Vitesse over de vloer en zou bij winst in theorie over RKC heen kunnen in de stand. Voor Vitesse is het de komende weken ook nog spannend, want het verschil in punten met Excelsior is slechts drie. Bij de huidige stand is het Excelsior dat moet strijden om degradatie in de play-offs, dus Vitesse is zeker nog niet helemaal veilig. 1 wedstrijd winnen of verliezen kan al funest zijn.

Zondag 16 april, 12:15 uur: NEC – Vitesse

Weer een domper voor FC Volendam?

Met PSV treft FC Volendam het niet dit weekend. De vorige wedstrijd tussen deze clubs eindigde in en 7-1 overwinning voor de Boeren. FC Volendam bevindt zich in dezelfde positie als Vitesse en iedere punt is er dus één. Alhoewel wij denken dat ze tegendoelpunten moeten gaan tellen dit weekend. PSV is volop aan het strijden voor plek twee.

Zondag 16 april, 14:30 uur: FC Volendam – PSV

Een altijd spannende match tussen Utrecht en Twente

Utrecht – Twente, altijd spannend. Althans, ieder duel vóór de laatste van begin dit jaar. Beide clubs weten bijna altijd wel te scoren. Voor FC Twente zijn de belangen groter deze speelronde. De club kan namelijk aansluiten bij AZ. Moeten de Alkmaarders wel verliezen natuurlijk. Maar drie punten is sowieso een mooi doel voor de Tukkers, AZ heeft namelijk nog een paar pittige wedstrijden te gaan.

Zondag 16 april, 14:30 uur: FC Utrecht – FC Twente

Kan hekkensluiter Cambuur het Feyenoord weer lastig maken?

SC Cambuur heeft de kunst om het de topclubs bovenaan de competitie altijd moeilijk te maken. Voor de voetballiefhebber altijd leuk om te zien. Komend weekend staat Cambuur tegenover koploper Feyenoord, de club die ze het al eerder lastig hebben gemaakt. In Rotterdam werd het maar 1-0 en ook in de laatste vijf edities wist Cambuur bijna altijd te scoren. Kan de hekkensluiter van de Eredivisie het de koploper weer moeilijk maken?

Zondag 16 april, 16:45 uur: SC Cambuur – Feyenoord

Drie makkelijke punten voor Ajax?

Je zou zeggen van wel, maar zo vanzelfsprekend is dat niet meer. Dat Ajax drie punten pakt tegen FC Emmen. Ajax en Emmen stonden in totaal nog maar acht keer tegenover elkaar, maar zeven keer ging de winst naar de club uit onze hoofdstad. De laatste wedstrijd eindigde namelijk in een 3-3 gelijkspel. Een ongelofelijke prestatie van Emmen die zij niet snel zullen vergeten. Kan de ploeg nog een keer stunten? De kans is klein. Maar een leuke pot is het wel.

Zondag 16 april, 20:00 uur: Ajax – FC Emmen

AZ moet dit weekend

Je leest het goed, AZ moet dit weekend. Dat is als de club niet ingehaald wil worden door FC Twente. Met vijf punten verschil op PSV en Ajax en nog vijf speelrondes te gaan, maakt AZ in theorie ook nog kans op die tweede of derde plek. Op doelsaldo doet Twente het beter dan AZ, dus als zij winnen en AZ verliest dit weekend, kunnen de Alkmaarders die vierde plek gewoon gedag zeggen. Komend weekend treft het Fortuna Sittard. De uitgelezen kans voor AZ om het doelsaldo op te krikken en drie punten te pakken.

Zondag 16 april, 20:00 uur: Fortuna Sittard – AZ

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.