actueel background image

AZ treft met Victoria Plzen een pittige tegenstander

20 aug 2020 | 10:29 0

Volgende week donderdag staat de eerste officiële wedstrijd van AZ op het programma. De Alkmaarse club zal het in de tweede voorronde van de UEFA Champions League moeten opnemen tegen het sterke Victoria Plzen. De Tsjechische club staat momenteel op de 39e plaats in de coëfficiënten-ranglijst van de UEFA, terwijl AZ is terug te vinden op de 73e plaats. Hoewel de nummer twee van de Eredivisie Besiktas en Rapid Wien ontliep bij de loting kan het zijn borst gaan natmaken. Er is wel één groot voordeel, AZ speelt in eigen huis.

Oud-AZ’er bij Victoria Plzen

AZ zal een oude bekende treffen in het beslissende duel tegen de Tsjechische club. De spits Ondrej Mihálek werd ruim twee jaar geleden voor de Nederlandse club overgenomen van Jablonec. De 23-jarige spits speelde direct zijn eerste wedstrijden in het beloftenteam van de voetbalclub uit Alkmaar. Echter gooide een knieblessure roet in het eten. Na zijn herstel kon Mihálek zich niet bewijzen in het eerste elftal, waardoor de speler moest vertrekken. Viktoria Plzen huurde de spits voor één seizoen, waarna hij definitief werd aangetrokken. Sinds juni 2020 speelde de aanvaller vijf wedstrijden voor de club, waarin hij tweemaal tot scoren kwam.

Winst is noodzaak voor AZ

Normaliter worden de confrontaties in de voorrondes van de Champions League over twee duels beslist. Echter is er vanwege het coronavirus en de volle planning voor gekozen om alle ontmoetingen over één duel te beslissen. De winnaar van het duel tussen AZ en Viktoria Plzen plaatst zich direct voor de derde voorronde. De verliezer mag zich gaan opmaken voor een derde voorronde in de UEFA Europa League.

Viktoria Plzen aast op revanche in Europa

Viktoria Plzen is een vaste waarde in de Europese voetbalcompetities. De ploeg werd vorig seizoen echter al direct uitgeschakeld in de voorrondes van zowel de Champions League als de Europa League. De uitschakeling kwam als een verrassing, aangezien de club normaliter actief is in het hoofdtoernooi. In de laatste tien seizoenen kwalificeerde Plzen zich driemaal voor de groepsfase van de Champions League en viermaal voor de groepsfase van de Europa League.

Twee jaar geleden maakte Viktoria Plzen nog een grote indruk in de Champions League. De Tsjechische topclub speelde destijds tegen CSKA Moskou, AS Roma en Real Madrid. De ploeg werd uiteindelijk derde in de poule. Vorig seizoen werd er in de voorronde van de Champions League verloren van de Griekse topclub Olympiakos. In de Europa League bleek het Belgische Royal Antwerp FC te sterk. Een opvallend feitje, AZ schakelde een ronde later de Belgische club uit in de laatste voorronde van het Europese toernooi.

Viktoria Plzen start vrijdag aan het nieuwe seizoen

Viktoria Plzen eindigde vorig seizen op de tweede plaats in de Tsjechische competitie. De voetbalploeg was met 68 doelpunten één van de meest scorende clubs van de competitie. Daarnaast incasseerde Plzen slechts 24 tegendoelpunten in 35 wedstrijden. Dit seizoen wilt de ploeg weer een gooi gaan doen naar de landstitel. Het eerste competitieduel staat op vrijdag 21 augustus 2020 op het programma. Viktoria Plzen neemt het in eigen huis op tegen Opava. De club speelde tot dusver al vier oefenwedstrijden en die werden allemaal gewonnen. Viktoria Plzen was te sterk voor Ceske Budejovice (2-0), Altach (0-1), St. Polten (0-2) en Craiova (0-2).

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de champions league?

 

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.