actueel background image

Willem II ontvangt het dramatisch presterende sc Heerenveen

05 mrt 2022 | 10:53 0

In de 25e speelronde staat er een interessante wedstrijd op het programma. Degradatiekandidaat Willem II krijgt bezoek van een teleurstellende sc Heerenveen. De Friese club zit na verkoop van Henk en Joey Veerman in een vervelende situatie. De bezoekers verloren de laatste acht wedstrijden en zijn ver weggezakt op de ranglijst. Willem II kent ook geen geweldig seizoen en wist slechts één van de laatste 18 wedstrijden te winnen. De grote vraag is of sc Heerenveen degradatiestress kan voorkomen door de winst te pakken in het Koning Willem II Stadion..

Vooruitblik

Willem II geniet het thuisvoordeel tegen de aankomende opponent. Het is nog maar de vraag of dat het verschil zal gaan maken. De Tilburgse club verloor 15 van de laatste 18 wedstrijden en zag de nieuwkomer Thijs Oosting met een blessure wegvallen. Echter doet sc Heerenveen het niet veel beter en verloor het de laatste acht wedstrijden. De verwachting is dat de ploegen weinig voor elkaar onder zullen doen en er minimaal drie doelpunten gaan vallen in Tilburg.

Willem II kan de punten goed gebruiken

Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 21 punten uit 24 wedstrijden. De Tilburgse club heeft slechts twee punten voorsprong op de gevarenzone en kan de punten zeer goed gebruiken. Willem II pakte 13 van de 21 punten in eigen huis. De Tilburgse club verloor zes van de laatste zeven wedstrijden in het Koning Willem II Stadion, er werd alleen met 3-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De laatste drie duels gingen verloren met één doelpunt verschil. In die wedstrijden kwam de ploeg niet tot scoren. Willem II wist twee van de laatste drie thuisduels tegen sc Heerenveen te winnen. Vorig seizoen won Willem II met 3-1 van de Friese voetbalclub.

Gifbeker moet leeg bij sc Heerenveen

sc Heerenveen staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 25 punten uit 24 wedstrijden. Eind december 2021 ging de club met 0-3 onderuit tegen Feyenoord en sindsdien verloor de ploeg al zijn wedstrijden. Vorig weekend werd de achtste nederlaag op rij geleden tegen FC Utrecht (1-2). De Friese club verloor dan ook de laatste drie uitduels, waaronder met 2-0 bij Fortuna Sittard. Er lijkt maar geen einde te komen aan de vrije val. Eerder dit seizoen won sc Heerenveen nog met 2-1 van Willem II, ondanks een vroege rode kaart. In 2018 wist sc Heerenveen voor de laatste keer te winnen in Tilburg.

Statistieken

– Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie
– Willem II verloor zes van de laatste zes duels
– Willem II verloor 15 van de laatste 18 wedstrijden
– Willem II won twee van de laatste drie thuisduels tegen sc Heerenveen
– sc Heerenveen staat op de 13e plaats in de Eredivisie
– sc Heerenveen verloor de laatste acht wedstrijden
– sc Heerenveen won eerder dit seizoen met 2-1 van Willem II
– sc Heerenveen verloor de laatste drie uitwedstrijden

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

21-11-2021 sc Heerenveen – Willem II 2-1
13-03-2021 Willem II – sc Heerenveen 3-1
12-09-2020 sc Heerenveen – Willem II 2-0
22-01-2020 sc Heerenveen – Willem II 3-2
13-12-2019 sc Heerenveen – Willem II 1-2

Odds van BetCity.nl

De legale online bookmaker BetCity.nl zal weddenschappen aanbieden op alle wedstrijden in de 25e speelronde van de Eredivisie. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen en bijbehorende odds voor de wedstrijd tussen Willem II en sc Heerenveen:

Willem II wint: 2,45 euro
Gelijkspel: 3,55 euro
sc Heerenveen wint: 2,90 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,84 euro
Minimaal 3,5 doelpunten: 3,20 euro
Beide clubs scoren: 1,65 euro
Van Hooijdonk scoort: 2,75 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.