actueel background image

Voorbeschouwing: SSC Napoli – AZ (22 oktober 2020)

22 okt 2020 | 18:25 0

De groepsfase van de UEFA Europa League start op donderdagavond 22 oktober 2020. Drie Nederlandse clubs gaan strijden voor de eerste punten. AZ komt als eerste Nederlandse voetbalclub in actie en moet aantreden tegen de Italiaanse topclub SSC Napoli. Gezien de huidige vorm van de Alkmaarders en de selectie van de thuisploeg kan het nog wel eens een pijnlijk avondje gaan worden voor AZ. De club uit Alkmaar mist bijzonder veel selectiespelers vanwege het coronavirus.

Vooruitblik

SSC Napoli kan beschikken over aanvallers als Lorenzo Insigne, Hirving Lozano, Matteo Politano en Victor Osimhen. De ploeg beschikt over wereldtoppers en dat kan AZ niet zeggen. Het verleden heeft uitgewezen dat de Alkmaarders in uitduels bij Europese topclubs vaak met ruime cijfers verliest. Het zou ons niet verbazen als SSC Napoli op zijn minst zesmaal tot scoren komt.

SSC Napoli draait op volle toeren

SSC Napoli wist vorig weekend wederom aan te tonen in bloedvorm te verkeren. De Italiaanse club won met 4-1 van Atalanta Bergamo. De club uit Napels stond halverwege al op een verdiende 4-0 voorsprong. De overwinning kwam op het perfecte moment. De oud-PSV’er Hirving Lozano was de man van de wedstrijd en kwam in zijn laatste twee wedstrijden tot vier doelpunten. SSC Napoli is sowieso goed op dreef en won de laatste vijf duels. In zes van de laatste zeven thuiswedstrijden werd er op zijn minst driemaal gescoord. SSC Napoli zal hoogstwaarschijnlijk met de beste opstelling aan de start verschijnen.

AZ kent een rampseizoen

Het is bij SSC Napoli enkel en alleen hosanna, terwijl het bij de algehele sfeer bij AZ toch een stuk minder zal zijn. De Alkmaarse club verspeelde in de Eredivisie driemaal op rij een ruime voorsprong. In het uitduel bij Fortuna Sittard gaf AZ een 1-3 voorsprong uithanden (3-3) en op bezoek bij Sparta zelfs een voorsprong van 0-4 (4-4). Afgelopen weekend ging het weer mis en verspeelde AZ een 2-0 voorsprong tegen VVV-Venlo (2-2). Daarnaast zijn er meerdere spelers die het coronavirus hebben opgelopen en niet naar Napels kunnen afreizen. De spits Myron Boadu is één van de spelers die thuis zal achterblijven. AZ won geen van de laatste zeven wedstrijden, maar komt wel makkelijk tot scoren.

Statistieken

– SSC Napoli won de laatste vijf duels
– SSC Napoli won vorig weekend met 4-1 van Atalanta Bergamo
– SSC Napoli kwam 20 keer tot scoren in de laatste vijf duels
– SSC Napoli incasseerde één tegendoelpunt in de laatste vijf duels
– AZ wist geen van de laatste zeven duels te winnen
– AZ moest negen tegendoelpunt toestaan in de laatste drie wedstrijden
– AZ incasseerde vrijwel alle tegendoelpunten in de tweede helft
– AZ kreeg een rode kaart in de laatste drie wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.