actueel background image

Voorbeschouwing: Sevilla FC – AS Roma (6 augustus 2020)

06 aug 2020 | 14:24 0

De UEFA Europa League 2019/2020 begint woensdag- en donderdagavond met de hervatting. Er staan nog enkele duels op het programma in de achtste finale, waaronder de wedstrijd tussen Sevilla FC en AS Roma. Aankomende donderdag spelen de clubs tegen elkaar in de Schauinsland-Reisen-Arena in het Duitse Duisburg. De twee ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Echter kwam Sevilla FC een stuk beter uit de coronastop en is het al een lange tijd ongeslagen.

Vooruitblik

Sevilla FC en AS Roma strijden voor een plekje bij de laatste acht in de Europa League. Sevilla FC eindigde in de La Liga op de 4e plaats en kwalificeerde zich voor de Champions League. AS Roma eindigde op een teleurstellende 5e plek in de Serie A en zal volgend seizoen wederom in actie komen in de Europa League. Wij achten Sevilla FC een tikkeltje sterker dan de Italiaanse club. Beide ploegen komen eenvoudig tot scoren, dus wij verwachten dan ook een 2-1 of 3-1 eindstand.

Sevilla FC al 17 duels ongeslagen

Sevilla FC kan terugkijken op een geweldig seizoen en hoopt wederom de finale van de UEFA Europa League te bereiken. De club won in 2014, 2015 en 2016 het toernooi en is wel weer toe aan een grote prijs. Het zal aan de vorm niet liggen, aangezien Sevilla FC al 17 wedstrijden op rij niet meer heeft verloren. Overigens eindigde negen van de 17 wedstrijden wel in een puntendeling. In Europa kan de club ook leunen op goede statistieken en verloor het slechts één van de laatste 13 duels. Sevilla FC beëindigde de La Liga met een 1-0 overwinning op Valencia en kon met een goed gevoel toewerken naar het duel in de Europa League.

sevilla fc logo

AS Roma vecht voor laatste Champions League kans

AS Roma greep in de competitie naast een ticket voor de Champions League, maar kan zich bij winst in de Europa League alsnog verzekeren van het miljoenenbal. De Italiaanse club wist het seizoen wel goed af te sluiten. Er werd in de laatste speelronde met 1-3 gewonnen op bezoek bij landskampioen Juventus. In de Europa League zijn de statistieken een stuk minder. AS Roma won slechts drie van de laatste 11 duels in het Europese toernooi. Er werd vijfmaal gelijkgespeeld en eveneens drie keer gewonnen.

AS Roma logo

Statistieken

– Sevilla FC eindigde op de 4e plaats in de La Liga
– Sevilla FC is al 17 duels op rij niet verslagen
– Sevilla FC won negen van de laatste 17 duels
– Sevilla FC verloor één van de laatste 13 duels in de UEFA Europa League
– AS Roma eindigde op de 5e plaats in de Serie A
– AS Roma won drie van de laatste 11 duels in de Europa League
– In acht van de laatste negen wedstrijden van AS Roma werd er door beide ploegen gescoord

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.