actueel background image

Voorbeschouwing: RB Leipzig – Paris Saint-Germain (4 november 2020)

04 nov 2020 | 11:42 0

Woensdagavond staat er weer topvoetbal op het programma in de UEFA Champions League. De meeste ogen zijn gericht op de kraker tussen RB Leipzig en Paris Saint-Germain. Enkele maanden geleden was deze wedstrijd nog het affiche in de halve finale van het miljardenbal. De Duitsers willen revanche nemen en een flinke stap zetten richting de knock-outfase van de Champions League.

Vooruitblik

Drie maanden geleden wist Paris Saint-Germain eenvoudig met 3-0 te winnen van RB Leipzig. De Duitsers kwamen amper tot kansen. De Franse topploeg is normaliter dan ook simpelweg een maatje te groot. RB Leizpig komt in eigen huis gemakkelijk tot scoren en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook nu gaan doen. Echter is het de vraag of dat voldoende is. Wij voorspellen een overwinning voor de bezoekende ploeg.

RB Leipzig zit in een vormdipje

RB Leipzig zal aan de start verschijnen met vrijwel exact hetzelfde team als in augustus. De Duitse ploeg zag alleen zijn sterspeler Timo Werner vertrekken naar Chelsea FC. RB Leipzig maakt ook niet de beste periode mee. De Duitsers wisten zeer nipt te winnen van Hertha BSC en ging onderuit tegen Borussia Mönchengladbach en Manchester United. Slechts in één van de drie wedstrijden kwam de ploeg tot scoren. Het moest maar liefst zes tegentreffers toestaan. RB Leipzig lijkt moeite te hebben om de creatieve oplossingen te vinden en dat kan nog wel eens essentieel zijn tegen Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain heeft de smaak te pakken

Paris Saint-Germain begon misschien niet al te best aan de competitie, maar dat kwam grotendeels doordat de ploeg werd getroffen door het coronavirus. PSG is tegenwoordig weer op bijna sterkte en dat was ook te merken aan de laatste resultaten. De Franse landskampioen won de laatste drie duels en kwam daarin negen keer tot scoren. Daarnaast wist het zelf driemaal de nul te houden. PSG kan weer beschikken over Kylian Mbappé, maar zal Neymar moeten missen tegen RB Leipzig.

Statistieken

– RB Leipzig verloor twee van de laatste drie wedstrijden
– RB Leipzig is nog ongeslagen in eigen huis (seizoen 2020/2021)
– RB Leipzig kwam 12 keer tot scoren in de eerste zes Bundesliga-wedstrijden
– RB Leipzig verloor in augustus met 3-0 van PSG
– Paris Saint-Germain won de laatste drie wedstrijden
– Paris Saint-Germain kreeg geen tegendoelpunt in de laatste drie duels
– Paris Saint-Germain kwam 23 keer tot scoren in de eerste negen Ligue 1-wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.