actueel background image

Voorbeschouwing: PSV – Granada CF (22 oktober 2020)

22 okt 2020 | 18:19 0

Donderdagavond zal ook PSV beginnen aan de groepsfase van de UEFA Europa League 2020/2021. De club uit Eindhoven is goed aan het nieuwe seizoen begonnen en wist zich via de voorrondes te plaatsen voor de Europese competitie. In een leeg Philips Stadion zal de ploeg het opnemen tegen Granada CF. De Spaanse club wist iedereen te verbazen vorig seizoen door zich te plaatsen voor de Europa League. Granada CF kwalificeerde zich eveneens via de voorrondes voor het eindtoernooi.

Vooruitblik

PSV is bezig aan een geweldige reeks, maar het heeft nog geen tegenstander van kaliber getroffen. Granada CF beschikt over een goede ploeg en mag niet onderschat worde. Desondanks zien wij PSV wel winnen, al zal dat veel moeite kosten. Een doelpunt van Donyell Malen is dan ook goed mogelijk!

PSV heeft de zaakjes goed op orde

PSV is al zeven officiële duels op rij ongeslagen. Sterker nog, de ploeg won zes van de zeven wedstrijden. Afgelopen weekend won PSV met gemak bij PEC Zwolle (0-3). De nieuwe aanwinst Mario Gotze kwam al na negen minuten tot scoren. Daarnaast wisten ook aanvallers Cody Gakpo en Donyell Malen wederom tot scoren te komen. De Eindhovenaren kregen al drie wedstrijden rij geen tegendoelpunt meer te verwerken. In de Europa League wist PSV de voorrondes eenvoudig door te komen. Echter moet de club wel diverse krachten missen. Gakpo, Rosario, Teze en Zahavi hebben het coronavirus opgelopen en zitten vanavond thuis achter de televisie.

Granada CF kent een fantastische generale

Granada CF wist vorig seizoen voor een enorme verrassing te zorgen. De Spaanse club was net gepromoveerd uit het tweede niveau en maakte veel indruk. Granada CF eindigde op een knappe 7e plaats in de La Liga en kwalificeerde zich voor de Europa League. De club begon ook goed aan het seizoen 2020/2021 met overwinning op Athletic Bilbao (2-0) en Alavés (2-1). Echter werd er vervolgens ook met 6-1 verloren bij het grote Atlético Madrid. Vorig weekend won Granada CF met 1-0 van Europa League-winnaar Sevilla FC. De bezoekers speelde wel lange tijd met een man minder. De Spaanse stuntploeg kan niet beschikken over de ervaren spits Soldado.

Statistieken

– PSV won zes van de laatste zeven wedstrijden
– PSV is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen
– PSV incasseerde geen tegendoelpunt in de laatste drie duels
– In drie van de laatste vier duels van PSV werd er maximaal tweemaal gescoord
– PSV mist Zahavi, Teze, Rosario en Gakpo
– Granada CF won twee van de laatste vier wedstrijden
– Granada CF won vorig weekend met 1-0 van Sevilla FC
– Granada CF kwam in de laatste drie duels maximaal één keer tot scoren

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.