actueel background image

Voorbeschouwing: Levante UD – Real Sociedad (6-7-2020)

06 jul 2020 | 13:34 0

In speelronde 34 nemen Real Sociedad en Levante UD het tegen elkaar op. Real Sociedad heeft een Europese deelnamebewijs nog altijd in het vizier. Levante UD daarentegen heeft weinig meer om voor te spelen. Lees verder over deze boeiende kraker in de La Liga/Primera División.

Vooruitblik

Real Sociedad heeft de ambitie om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Een overwinning bij Levante UD is dan ook een pré. Echter is de thuisploeg de lichte favoriet. Levante UD kwam beter uit de coronastop en zit in een geweldige flow. Wij verwachten dan ook minimaal twee doelpunten en een gelijkspel.

Levante UD is moeilijk te verslaan

Levante UD staat op de 12e plaats in de Spaanse La Liga met 42 punten. De club hoeft zich niet druk te maken over een eventuele degradatie en een Europees ticket zit er niet meer in. Het is een kwestie van het seizoen uitspelen. Hoewel dat doorgaans voor weinig passie op het veld zorgt, is Levante UD moeilijk te verslaan.

Levante UD verloor één van de laatste zeven wedstrijden. De ploeg speelt dan ook onbevangen en zoekt graag de aanval op. In vijf van de laatste zeven duels kwamen dan ook beide clubs tot scoren in de wedstrijden van Levante UD. De laatste thuiswedstrijd werd met 4-2 gewonnen van Real Betis Sevilla.

Voetbal laptop

Real Sociedad zakt terug op de ranglijst

Real Sociedad leek de verrassing van het seizoen te worden, maar na de coronastop is de ploeg in een vrije val terechtgekomen. Voor de coronacrisis won Real Sociedad zeven van de laatste acht competitieduels, een geweldig resultaat. Sinds de hervatting draait de ploeg een stuk minder en verloor het vier van de laatste vijf competitieduels. Een pijnlijke periode voor de bezoekende ploeg.

Desondanks is Europees voetbal nog steeds mogelijk, al zal het wel een stuk beter moeten. Real Sociedad won vorig seizoen met 1-3 bij Levante UD. Dit seizoen ging de ploeg echter met 1-2 onderuit in eigen huis tegen de aankomende opponent.

voetbal tussenstand icoon

Onderlinge resultaten

De wedstrijden tussen de beide clubs zijn normaliter erg vermakelijk daar er veel doelpunten vallen. Eerder dit seizoen won Levante UD met 1-2 bij Real Sociedad.

Uitslagen in de laatste vijf edities:

2018: 1-3
2017: 3-0
2015: 0-4
2014: 1-1
2013: 0-0

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.