Club

Levante

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Valencia

De voetbalclub Levante Unión Deportiva komt uit in de La Liga en de Copa del Rey. Na Valencia CF is Levante UD de meest succesvolle club van de stad Valencia. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld in het Estadi Ciutat de Valéncia. Check hier het programma en de uitslagen van Levante UD.

Programma Levante

Check hier alle wedstrijden van Levante die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Levante in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Levante

Elke wedstrijduitslag van Levante vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Levante selectie

Socials
@levanteud
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Levante UD

Voetbal is in Spanje de belangrijkste sport en menig stad beschikt dan ook over tenminste een voetbalclub. Valencia heeft zelfs de luxe dat er twee voetbalclubs actief zijn. De ene is Valencia CF, de ander Levante UD, oftewel Levante Unión Deportiva. De club komt uit in de Primera División. Levante UD is een kleine club binnen het Spaanse topvoetbal en speelde slechts enkele seizoenen op het hoogste niveau. Levante heeft de meeste tijd gespendeerd in de lagere regionen, met name de Segunda División. De club heeft echter een rijke historie en een sterk levende rivaliteit met Valencia CF.

Historie en prestaties

Levante UD werd opgericht in 1909. Dit is 12 jaar eerder dan de oprichting van de grote rivaal, Valencia CF. De kleuren van Levante UD lijken op die van FC Barcelona, met paarse en donkerblauwe banen op de thuisshirts.

Deze kleuren zie je ook terug in het logo van Levante UD en zijn al tientallen jaren de traditionele kleuren van de club. In de beginjaren was Levante UD een relatief succesvolle club, alleen had het de pech om niet uitgekozen te worden voor het eerste seizoen van de Primera División in 1933. Deze achterstand maakte het moeilijk voor de club om bij te blijven bij de andere teams. De eerste keer dat Levante UD actief was op het hoogste niveau was in het seizoen 1963/1964. Deze prestatie werd na twee seizoenen alweer teniet gedaan toen degradatie volgde.

Opkomst van Levante UD

Het lukte Levante UD in 2004 pas weer om te promoveren naar de hoogste Spaanse competitie, maar ook dat bleek maar voor korte tijd; na een seizoen degradeerde Levante UD weer. Al snel kwam de club weer terug en sindsdien is de club actief in de Primera División. Het is moeilijk voor Levante om goed te presteren, hoewel de club zo nu en dan weet te stunten tegen topclubs. In het seizoen 2012/2013 kwam Levante uit in de Europa League, waar het in de groepsfase onder meer FC Twente heeft uitgeschakeld en uiteindelijk tot de achtste finale wist te komen.

Stadion en fans

Het Estadi Ciutat de València is de thuishaven van Levante UD. Het stadion biedt plaats aan ruim 26.000 toeschouwers en werd gebouwd in 1969. Levante UD is de enige gebruiker van het stadion, aangezien Valencia CF in het Mestella speelt. Zo nu en dan werkt het nationale team van Spanje wedstrijden af in het stadion van Levante UD. Voor de fanatieke fanschare van de club is de stadsderby met Valencia CF een belangrijk duel. Vanuit sportief oogpunt is dit echter zelden een gelijke strijd.

Nederlanders bij Levante UD

Faas Wilkes
In 1958 was het Faas Wilkes die de leiding nam bij Levante UD. De samenwerking tussen Wilkes en Levante duurde slechts één seizoen omdat de Nederlander net aan promotie miste.

Johan Cruijff
In het seizoen 1981/82 speelde de legendarische John Cruijff voor Levante UD. Het geld raakte in deze periode snel op en daarom liet Cruijf bij binnenkomst in Valencia een voor hem gunstig contract opstellen. Vanuit de visie van Cruijff zou Levante veel geld verdienen door hem binnen te halen iets waarvoor hij ook beloond wilde worden. Het liep echter anders, na 12 wedstrijden gingen Levante en Cruijff uit elkaar door onenigheden over het salaris.

Riga Mustapha
Terwijl Cruijff en Wilkes niet bepaald succes bleken bij Levante UD, lukte dit spits Riga Mustapha wel. Riga scoorde in zijn debuutjaar bij de club 11 doelpunten. Mede hierdoor promoveerde de club in het seizoen 2005/06 naar de Primera División. In zijn laatste seizoen scoorde Riga 15 doelpunten voor Levante, maar het hielp niet. De club degradeerde.