actueel background image

Voorbeschouwing: FC Groningen – Helmond Sport (27 oktober 2021)

26 okt 2021 | 11:53 0

Het is alweer een tijdje geleden, maar deze week staan er weer KNVB bekerwedstrijden op het programma. In de eerste ronde van het bekertoernooi strijden ook de clubs uit de Eredivisie voor een plekje in de volgende ronde. Echter zijn alle clubs die nog uitkomen in Europa uitgeloot. FC Groningen mag op de woensdagavond wel aan de bak en treft Helmond Sport. Vanzelfsprekend is de thuisploeg de favoriet of kunnen de bezoekers toch voor een enorme stunt gaan zorgen?

Vooruitblik

FC Groningen kent tot op heden geen goed seizoen. De ploeg lijkt maar niet te kunnen aanhaken bij de subtop. De overwinning op AZ heeft wel voor de nodige zelfvertrouwen gezorgd. Wij verwachten dat ook een eenvoudige thuisoverwinning voor FC Groningen, maar zeker niet meer dan drie doelpunten.

Ngonge neemt FC Groningen bij de hand

FC Groningen kent misschien geen geweldig seizoen, het wist wel afgelopen zondag nog met 2-0 van AZ te winnen. Het was pas de tweede overwinning voor de club uit Groningen. Vooral het eerste doelpunt tegen de Alkmaarse club zal nog vaak voorbij gaan komen. Een prachtige Scorpion Kick van Cyril Ngonge kwam in de kruising terecht. De Belg kwam dit seizoen al vijfmaal tot scoren en is dan ook de smaakmaker aan de kant van FC Groningen.

FC Groningen noteerde dit seizoen pas tien doelpunten en moet het wederom hebben van een ijzersterke verdedigingslinie. De ploeg incasseerde bijvoorbeeld minder tegendoelpunten dan PSV. Het zorgt er ook automatisch voor dat er weinig spektakel te beleven is in de wedstrijden van de club uit het noorden. Het is vooralsnog onduidelijk of FC Groningen met enkele reservespelers zal aantreden tegen Helmond Sport.

 

Helmond Sport heeft de smaak te pakken

Helmond Sport speelt al jarenlang in de Keuken Kampioen Divisie en komt eigenlijk nooit in aanmerking voor promotie. Het is niet voor niets één van de kleinste professionele voetbalclubs in Nederland. Dit seizoen zal Helmond Sport ook geen rol van betekenis spelen in de competitie, maar het is nu al vier duels op rij ongeslagen. De belangrijkste speler bij de bezoekers is Jellert van Landschoot. De 24-jarige Belg noteerde dit seizoen al zes treffers en is een speler om rekening mee te houden.

Statistieken

– FC Groningen won onlangs met 2-0 van AZ
– FC Groningen verloor slechts één van de laatste zes uitwedstrijden
– In 11 van de laatste 12 thuisduels van FC Groningen werden er maximaal twee doelpunten genoteerd
– Helmond Sport verloor zeven van de laatste tien uitwedstrijden
– In drie van de laatste negen duels van Helmond Sport scoorde beide ploegen

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.