actueel background image

Voorbeschouwing: Chelsea – Norwich City (14 juli 2020)

14 jul 2020 | 13:48 0

Het doek viel afgelopen weekend al voor Norwich City. De ploeg verloor met 0-4 van West Ham United en zal volgend seizoen een niveautje lager spelen. Chelsea staat op de 3e plaats in de Premier League en heeft directe kwalificatie voor de UEFA Champions League nog in eigen hand. De concurrentie is groot, waardoor de Londenaren zich geen fout meer kunnen veroorloven.

Norwich City is normaliter een eenvoudige tegenstander, maar de ploeg heeft niets meer te verliezen en kan vrijuit spelen. Het zal dan ook een spannend duel gaan worden op de dinsdagavond. Het duel tussen Chelsea FC en Norwich City zal worden aftrapt om 21:15 uur.

Vooruitblik

Chelsea moet winnen om de derde plaats in eigen hand te kunnen houden. De thuisploeg verkeert niet in de beste vorm, nadat het vorig weekend pijnlijk onderuit ging. Echter presteert Chelsea erg goed in eigen huis. Norwich City zal hoe dan ook op de laatste plaats eindigen en heeft niets meer om voor te spelen, behalve de eer. Chelsea zal hoogstwaarschijnlijk dan ook wel de volle buit pakken.

Chelsea treft favoriete tegenstander

Chelsea FC leek een lange tijd al vrijwel zeker van een direct ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Er werden al enkele spelers aangetrokken, maar plotseling kan alles toch nog mis gaan. Chelsea staat op de 3e plaats in de Premier League met 60 punten. De achtervolgers Leicester City en Manchester United hebben slechts één puntje minder. Chelsea moet dan ook winnen en de druk is groot.

De Londenaren treffen wel één van de favoriete tegenstander. Chelsea verloor namelijk geen van de laatste 16 wedstrijden tegen Norwich City. Daarnaast won de ploeg van trainer Frank Lampard zeven van de laatste negen wedstrijden.

Degradatie is een feit voor Norwich City

Norwich City zal volgend seizoen niet meer actief zijn in de Premier League. De club verloor vorig weekend met ruime cijfers en is al gedegradeerd. Norwich City verloor dan ook de laatste zeven competitieduels en was al langere tijd degradatiekandidaat nummer één. Slechts in één van de laatste zeven competitiewedstrijden kwam de ploeg tot scoren. Norwich City kwam in het gehele seizoen pas 26 keer tot scoren. Spits Pukki was goed voor 11 van de 26 doelpunten. De bezoekers wonnen in 1993 voor de laatste keer op bezoek bij Chelsea.

Statistieken

– Chelsea staat op de 3e plaats in de Premier League met 60 punten
– Chelsea won zeven van de laatste negen wedstrijden
– Chelsea kreeg slechts in één van de laatste vier thuiswedstrijden een tegendoelpunt
– Chelsea won eerder dit seizoen met 2-3 bij Norwich City
– Chelsea verloor vorig weekend met 3-0 van Sheffield United
– Norwich City staat op de 20e plaats in de Premier League met 21 punten
– Norwich City is al gedegradeerd uit de Premier League
– Norwich City verloor vorig weekend met 0-4 van West Ham United
– Norwich City won begin maart 2020 voor het laatst een wedstrijd

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.