Club

Norwich City

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Norwich, Norfolk

Op deze pagina check je hoe het de Engelse voetbalclub Norwich City verloopt. Check hier de uitslagen en de statistieken.

Programma Norwich City

Check hier alle wedstrijden van Norwich City die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Norwich City. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Norwich City actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Norwich City

Alle uitslagen van Norwich City zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Norwich City selectie

Socials
@norwichcityfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Norwich City

De Engelse voetbalclub Norwich City FC werd opgericht in 1902. Alle thuisduels van de club worden afgewerkt op Carrow Road in Norwich. Het stadion biedt plaats aan ruim 27.000 toeschouwers en werd geopend in 1935.

Oprichting

De eerste zes jaar speelde Norwich zijn wedstrijden op Newmarket Road, maar zes jaar later verhuisde de club naar The Nest. Dit onderkomen bleek al snel te klein te zijn, waardoor er in 1935 opnieuw verhuisd moest worden. Sinds het seizoen 1935/1936 werkt de Engelse club zijn thuisduels af op Carrow Road. In 1962 won Norwich City FC zijn eerste grote prijs, namelijk de League Cup. In 1985 deed de voetbalclub dat nog succes nog eens dunnetjes over.

Eerste seizoenen in de Premier League

Een hele lange tijd speelde Norwich City zijn wedstrijden op het tweede en het derde Engelse voetbalniveau. In 1972 kwam daar verandering in: de club promoveerde naar het allerhoogste niveau. De club verbleef daar jarenlang. In het seizoen 1992/1993 stond Norwich City FC een lange tijd op de eerste plaats in de Premier League, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. Een seizoen later kwam Norwich City FC voor de eerste keer uit in Europa. Er werd gewonnen van Bayern München en ook Vitesse werd verslagen. Het sprookje in Europa eindigde uiteindelijk tegen Internazionale.

Twee seizoenen na het Europese avontuur degradeerde Norwich uit de Premier League. Financieel ging het de club ook niet bepaald voor de wind, totdat de bekende kok Delia Smith een groot aantal aandelen overnam. De financiële stabiliteit zorgde voor meer rust en in 2005 promoveerde de voetbalclub weer terug naar de Premier League. Echter ging het fout in de laatste speelronde. Na een 6-0 nederlaag tegen Fulham was degradatie opnieuw een feit.

League One

In 2009 ging het van kwaad tot erger. Norwich City degradeerde naar de Football League One. In 2010 wist de club het kampioenschap in die competitie veilig te stellen. De club had uiteindelijk een voorsprong van negen punten op de eerste achtervolger Leeds United. Een seizoen later eindigde Norwich op de tweede plek in de Championship en stoomde het gelijk weer door naar de Premier League. Vervolgens degradeerde de club weer, maar een seizoen later werd de Premier League via de play-offs weer bereikt.

Het blijft pieken en dalen voor Norwich City. In seizoen 2019/2020 speelde de club weer in de Premier League, maar is daar op de laatste plek geëindigd. De club pendelt heen en weer tussen de Premier League en de Championship.

Nederlanders bij Norwich City

In het shirt van Norwich City speelde welgeteld negen Nederlanders. Doelman Tim Krul staat sinds 2018 onder contract bij de club. Middenvelder Leroy Fer speelde in het verleden dertig duels voor de club en kwam daarin driemaal tot scoren. Spits Ricky van Wolfswinkel was minder trefzeker en kwam slechts één keer tot scoren in 25 wedstrijden voor Norwich City. Andere Nederlanders bij de club waren Fernando Derveld, Maceo Rigters, Dennis van Wijk, Yanic Wildschut en Raymond de Waard.