Norwich City

Country |
Active in |

Norwich City

De Engelse voetbalclub Norwich City FC werd opgericht in 1902 en speelt in het seizoen 2019/2020 in de Premier League. Alle thuisduels van de club worden afgewerkt op Carrow Road in Norwich. Het stadion biedt plaats aan ruim 27.000 toeschouwers en werd geopend in 1935. De huidige trainer van de Engelse club is de Duitser Daniel Farke.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Norwich City

De Engelse voetbalclub Norwich City FC werd opgericht in 1902 en speelt in het seizoen 2019/2020 in de Premier League. Alle thuisduels van de club worden afgewerkt op Carrow Road in Norwich. Het stadion biedt plaats aan ruim 27.000 toeschouwers en werd geopend in 1935. De huidige trainer van de Engelse club is de Duitser Daniel Farke.

Oprichting van Norwich City

De eerste zes jaar speelde Norwich zijn wedstrijden op Newmarket Road, maar zes jaar later verhuisde de club naar The Nest. Dit onderkomen bleek al snel te klein te zijn, waardoor er in 1935 opnieuw verhuisd moest worden. Sinds het seizoen 1935/1936 werkt de Engelse club zijn thuisduels af op Carrow Road. In 1962 won Norwich City FC zijn eerste grote prijs, namelijk de League Cup. In 1985 deed de voetbalclub dat nog succes nog eens dunnetjes over.

Eerste seizoenen in de Premier League

Een hele lange tijd speelde Norwich City zijn wedstrijden op het tweede en het derde Engelse voetbalniveau. In 1972 kwam daar verandering in en promoveerde de club naar het allerhoogste niveau. Jarenlang verbleef de club op het hoogste niveau. In het seizoen 1992/1993 stond Norwich City FC een lange tijd op de eerste plaats in de Premier League, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. Een seizoen later kwam Norwich City FC voor de eerste keer uit in Europa. Er werd gewonnen van Bayern München en ook Vitesse werd verslagen. Het sprookje in Europa eindigde uiteindelijk tegen Internazionale.

Twee seizoenen na het Europese avontuur degradeerde Norwich uit de Premier League. Financieel ging het de club ook niet bepaald voor de wind, totdat de bekende kok Delia Smith een groot aantal aandelen overnam. De financiële stabiliteit zorgde voor meer rust en in 2005 promoveerde de voetbalclub weer terug naar de Premier League. Echter ging het fout in de laatste speelronde, na een 6-0 nederlaag tegen Fulham was degradatie opnieuw een feit.

League One

In 2009 ging het van kwaad tot erger en degradeerde Norwich City naar de Football League One. Maar in 2010 wist de club het kampioenschap in die competitie veilig te stellen. De club had uiteindelijk een voorsprong van negen punten op de eerste achtervolger Leeds United. Een seizoen later eindigde Norwich op de tweede plek in de Championship en stoomde het gelijk weer door naar de Premier League. Vervolgens degradeerde de club weer, maar een seizoen later werd de Premier League via de play-offs weer bereikt.

En ook nu duurde het avontuur in de Premier League niet al te lang, want een seizoen later degradeerde het weer terug naar het tweede Engelse niveau. In het seizoen 2018/2019 werd promotie opnieuw afgedwongen, ditmaal mede vanwege de geweldige prestaties van doelman Tim Krul. Hierdoor zal Norwich City FC in het voetbalseizoen 2019/2020 weer acteren op het hoogste niveau.

Nederlanders bij Norwich City

In het shirt van Norwich City speelde welgeteld negen Nederlanders. Doelman Tim Krul staat sinds 2018 onder contract bij de club. Middenvelder Leroy Fer speelde in het verleden dertig duels voor de club en kwam daarin driemaal tot scoren. Spits Ricky van Wolfswinkel was minder trefzeker en kwam slechts één keer tot scoren in 25 wedstrijden voor Norwich City. Andere Nederlanders bij de club waren Fernando Derveld, Maceo Rigters, Dennis van Wijk, Yanic Wildschut en Raymond de Waard.