actueel background image

Voorbeschouwing: CD Leganés – Sevilla FC 30 juni 2020

30 jun 2020 | 14:10 0

In de Spaanse voetbalcompetitie kan er nog van alles gebeuren. De laatste speelrondes van het seizoen 2019/2020 zijn dan ook ongekend spannend. Dinsdagavond krijgt CD Leganés het sterke Sevilla FC op bezoek. De thuisploeg staat op de 19e plaats in de La Liga en lijkt hard op weg naar degradatie. Sevilla FC kan daarentegen nog altijd plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Champions League bewerkstelligen. Echter zal de uitploeg het moeilijk krijgen, ondanks het klassenverschil. Sevilla FC speelt dit seizoen bijzonder vaak gelijk tegen de mindere tegenstanders.

Vooruitblik

Sevilla FC staat hoger aangeschreven en beschikt in iedere linie over betere spelers. Het is de grote vraag hoe de bezoekers voor de dag komen. CD Leganés moet winnen om nog kans te kunnen maken op handhaving, terwijl Sevilla vecht voor de vierde plaats. Wij verwachten minimaal drie goals en een overwinning voor de bezoekende ploeg.

CD Leganés vecht voor laatste kans

CD Leganés wist slechts 25 punten te pakken in de laatste 32 competitieduels. De ploeg staat daardoor op de 19e plaats en degradatie lijkt al bijna een zekerheid. Leganés heeft een wonder nodig, bijvoorbeeld een overwinning op Sevilla FC. Eenvoudig zal dat niet gaan, want de ploeg won slechts één van de laatste tien wedstrijden. De onderlinge resultaten zijn wel een stuk beter. CD Leganés wist in drie van de laatste vijf thuisduels tegen Sevilla een punt te pakken. Er werd ook één keer gewonnen van de Spaanse subtopper. In de laatste vijf edities van dit duel kwamen beide clubs tot scoren.

Sevilla FC is moeilijk te verslaan

Sevilla FC beschikt over een goede ploeg en wist degelijke resultaten te boeken. De ploeg met aanvaller Luuk de Jong in de gelederen staat momenteel op de 4e plaats in de La Liga. De ploeg pakte 54 punten uit 32 competitieduels. Sevilla FC verloor maar één van de laatste tien wedstrijden. Dat lijken geweldige statistieken, echter werden er ook negen van de laatste 12 duels gelijkgespeeld. Slechts drie van de laatste 12 wedstrijden eindigde in een overwinning voor Sevilla FC. Het kan dus nog wel eens een pittig avondje gaan worden voor de Spaanse subtopper. In vijf van de laatste zeven wedstrijden van Sevilla FC kwamen beide ploegen tot scoren.

Statistieken

– CD Leganés staat op de 19e plaats in de La Liga
– CD Leganés won één van de laatste 10 competitieduels
– CD Leganés verloor vijf van de laatste 10 wedstrijden
– CD Leganés speelde in drie van de laatste vijf duels tegen Sevilla FC gelijk
– CD Leganés kwam in de laatste vijf thuisduels tegen Sevilla FC tot scoren
– Sevilla FC staat op de 4e plaats in de La Liga
– Sevilla FC verloor maar één van de laatste tien duels
– Sevilla FC speelde in negen van de laatste 12 competitieduels gelijk
– Sevilla FC scoorde in de laatste vijf uitduels bij CD Leganés

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.