Club

CD Leganés

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Leganés

De Spaanse voetbalclub CD Leganés debuteerde in 2016 in de Primera División. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Municipal de Butarque. Blijf op de hoogte van de verrichting van CD Leganés. Bekijk hier het programma, de uitslagen en de handige statistieken.

Programma CD Leganés

Check hier alle wedstrijden van CD Leganés die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van CD Leganés in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag CD Leganés

Elke wedstrijduitslag van CD Leganes zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

CD Leganés selectie

Socials
@levanteud
Posts
Volgers
Volgend

Alles over CD Leganes

Eén van de clubs die nog niet vaak uitkwam op het hoogste niveau van het professionele Spaanse voetbal is CD Leganés. Voluit heet de club Club Deportivo Leganés. CD Leganés is een club die is gevestigd in een voorstad (Leganés) van Madrid. CD Leganés is een voetbalclub die al jarenlang bestaat. Toch komt de ploeg pas een aantal seizoenen uit op het hoogste voetbalniveau. Het team kwam in het seizoen 2016/2017 voor het eerst uit in La Liga. Dit was te danken aan hun tweede plek in de Segunda División in het voorgaande seizoen.

Historie en opmars

CD Leganés werd opgericht in 1928, waarna het tot de jaren zeventig met name in de laagste divisies speelde. De club speelt traditioneel in het blauw met wit, dat ook terug te zien is in het logo van de ploeg. Hoewel de club bij de metropool Madrid hoort, moeten de supporter van CD Leganés niet zoveel hebben van de clubs uit de hoofdstad. Daarom zijn de wedstrijden met Real of Atlético voor CD Leganés ook extra beladen.

Jarenlang kwam de club niet verder dan het vierde niveau van Spanje. In 1987 promoveerde de club pas voor het eerst naar het derde niveau van Spanje. Vanaf 1993 kwam de ploeg uit in de Segunda División, maar in het begin van deze eeuw zakte Leganés weer af naar het derde niveau. Pas zeer recentelijk brak het echte succes aan voor de club, met wederom een promotie naar de tweede divisie in 2014, gevolgd door een promotie naar de Primera División in 2016. Hoewel de ploeg op het hoogste niveau vooral strijdt tegen degradatie, weet Leganés zo nu en dan te verrassen. Dat deed het bijvoorbeeld in januari van 2018, toen het ten koste van Real Madrid de halve finale van de Spaanse beker wist te bereiken.

Stadions en fans

In 1998 betrok CD Leganés zijn nieuwe stadion: het Estadio Municipal de Butarque. Dit stadion verving het oude stadion van de club, wat niet meer was dan een tribune bij een grasveld. Met het nieuwe stadion toonde CD Leganés aan dat er meer in de club zat dan dat er in al die jaren was uitgekomen. Het stadion biedt plaats aan ruim 8.000 toeschouwers, waardoor Leganés nog altijd als een kleine club wordt gezien in het Spaanse voetbal. Daarentegen is de club wel op weg om een stabiele ploeg in La Liga te worden. In 2017 werd het stadion nog eens uitgebreid, wat de totale capaciteit op 12.000 brengt.

Fans

Hoewel de fanatieke fans van CD Leganés grote rivaliteit voelen met Real Madrid en Atlético Madrid, is de belangrijkste wedstrijd die tegen Getafe CF. De zuid-Madrileense derby is voor CD Leganés de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Juist op het moment dat Leganés promoveerde naar het hoogste niveau, degradeerde Getafe echter. In het seizoen 2017/18 vond voor het eerste de Zuid-Madrileense derby op het hoogste niveau in Spanje plaats.