Club

Getafe

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Getafe

Getafe Club de Fútbol komt uit de gelijknamige voorstad van Madrid. De Spaanse voetbalclub komt uit in de Primera División, de Copa del Rey en de UEFA Europa League. Ontdek hier de meest recente uitslagen en het programma van Getafe CF.

Programma Getafe

Check hier alle wedstrijden van Getafe die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Getafe in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Getafe

Alle uitslagen van Getafe vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Getafe selectie

Socials
@getafecf
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Getafe

Getafe CF is één van de kleinere clubs uit de hoogste Spaanse competitie. De club heeft wel een aantal mooie prestaties neergezet door de jaren heen. Eind jaren negentig zette Getafe CF een opmars in, waarna het in het seizoen 2004/2005 voor het eerst in de Primera División uitkwam. Op een enkel seizoen in de tweede divisie na, speelt Getafe sindsdien op het hoogste niveau. Grote rivaal van de ploeg is regiogenoot CD Leganés. Het duel tussen beide ploegen wordt de Zuid-Madrileense derby genoemd.

Historie

Getafe CF, voluit Getafe Club de Fútbol, komt uit de gelijknamige plaats. De club werd opgericht in 1983. Hiermee is het een van de jongste clubs uit het Spaanse professionele voetbal. De club speelt zijn thuiswedstrijden in volledig blauwe shirts, in het Coliseum Alfonso Pérez dat plaatsbiedt aan ruim 17.000 toeschouwers.

De club staat te boek als middenmoter, maar moet zo nu en dan strijden tegen degradatie. Enkele keren heeft de ploeg zich echter ontpopt tot cupfighter, met twee verloren finales en een halve finale in de recente geschiedenis tot gevolg. In de seizoenen van 2017 en 2018 wist Getafe CF in de Primera División op een achtste en vijfde plek te eindigen. Zo’n hoge plek op de ranglijst was sinds 2009 niet meer voorgekomen.

Promotie naar het hoogste niveau

In 2004 lukte het Getafe CF om tweede te worden in de Segunda División, waarmee promotie naar het hoogste niveau werd bewerkstelligd. Menigeen dacht dat Getafe CF gelijk weer zou degraderen, maar met kunst- en vliegwerk lukte het om lijfsbehoud te realiseren. Het seizoen daarop lukte het Getafe om nog beter te presteren, de club werd negende. Dit leidde ertoe dat de club in staat was betere spelers aan te trekken, waardoor de ploeg een vrij stabiele ploeg in La Liga werd.

Het seizoen na de negende plaats verloor Getafe CF de bekerfinale van Sevilla, nadat in de halve finales FC Barcelona werd verslagen. In het seizoen 2007/2008 wist Getafe de kwartfinale van Europa League te bereiken, waar Bayern München uiteindelijk te sterk bleek. Sinds het tweede decennium van deze eeuw kende Getafe een terugval, met degradatie naar de Segunda División in 2017 als dieptepunt. Sinds het seizoen 2017/2018 speelt de ploeg echter weer in La Liga.

Stadion en fans

Getafe CF speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1998 in het Coliseum Alfonso Pérez. Dit stadion biedt plaats aan 17.000 toeschouwers en heeft een klassiek uiterlijk, zonder overkappingen. De ietwat ouderwetse opzet van het stadion geeft de thuishaven van Getafe CF een bijzondere sfeer. Met name de duels tegen andere Madrileense ploegen zijn bijzonder om mee te maken gezien de sfeer. De belangrijkste wedstrijd voor de fans van Getafe CF is het duel met regiogenoot CD Leganés.

Opvallend genoeg geldt Getafe CF bovendien als angstgegner voor voetbalreus Real Madrid. Het kleinere Getafe wint namelijk regelmatig van de Koninklijke. De fans van Getafe staan erom bekend een ware heksenketel te kunnen maken van het stadion tijdens dergelijke wedstrijden.